Afbeelding

Wie wint de “Battle of the Pothbrug”

Sport

Komende zaterdag de derby der derby’s

VOETBAL Aankomende zaterdag staat het voetbal in Woudenberg in het teken van de “Battle of the Pothbrug”. Zowel de hoofdmacht van Woudenberg en Valleivogels als de 2e teams van beide verenigingen treden tegen elkaar in het veld.

Om 12.00 uur starten beide 2e elftallen. Valleivogels zal de Woudenbergers willen verslaan om het nare gevoel van het eind van vorig seizoen te willen wegspoelen. De winst van Woudenberg was de opmaat naar het kampioenschap. 

Valleivogels moest het doen met een plek in de nacompetitie. Doordat de Rood-Witten als winnaar uit de nacompetitie kwamen komen beide teams nu uit in de reserve hoofdklasse. Beide ploegen staan op het moment in de middenmoot. Door de winst op Spakenburg afgelopen zaterdag hebben de Vogels 2 punten meer dan Woudenberg. 

Woudenberg speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd in Mijdrecht maar kwam niet verder dan, alweer, een gelijkspel. Na de eerste clash tussen beide buren is het om 14.30 uur de beurt aan beide hoofdmachten. Woudenberg start nog zonder verliespunten aan het duel. De Valleivogels zijn de eerste achtervolgers met 6 punten achterstand en een wedstrijd meer gespeeld. Valleivogels is na de winterstop gestart tegen middenmoter CDW en eindigde de wedstrijd zoals zij begonnen. Verder dan een troosteloze 0-0 kwamen ze niet. Voor Woudenberg stond de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Delta Sports op het programma. Het veld in Houten was door de weersomstandigheden onbespeelbaar zodat deze op een later tijdstip ingehaald zal worden. 

Wint Woudenberg de wedstrijd dan wordt de afstand tot de achtervolgers zo groot dat er voorzichtig aan een kampioenschap kan worden gedacht. 

Wint Valleivogels dan is de spanning in de 2e klasse C weer terug. Al met al mooie ingrediënten voor een boeiende derby.

De stand aan kop in de 2e klasse C.
Woudenberg 11 - 33;
Valleivogels 12 - 27;
Lunteren 12 - 25;
Veensche Boys 12 – 23;
Dieren 12 – 21