Afbeelding
foto's: Jeroen Koudijs

Schoolvoetbaltoernooi geslaagd

Sport

VOETBAL Dit jaar was het voor de 35e keer dat het Bloemin schoolvoetbal georganiseerd werd in Woudenberg. Op sportpark De Grift waren op 17 en 18 april zo’n 350 kinderen, verdeeld over 52 teams, actief voor de groepen 3 t/m 8. 

Voor de kinderen van groep 1 en 2 was een spelletjesmiddag georganiseerd maar die viel helaas in het water en deze moest de organisatie afblazen. De overige groepen hadden geluk met droog weer en zelfs de zon die regelmatig om de hoek kwam kijken. Het was een geslaagde editie met veel plezier bij de kinderen en enthousiaste supporters. Hoewel voetbalplezier, meedoen en samen met de klas voetballen het belangrijkste is ging het natuurlijk ook om de eer van de school, wie zou er aan het eind van de donderdag vandoor gaan met de wisselbeker? Er werd fanatiek gestreden bij iedere wedstrijd en er was over alle groepen heen niet een school die alles ruimschoots gewonnen had. Na veel puzzelen met de wegingsfactoren ging uiteindelijk de debutant Merseberch er met de beker vandoor!

Meidenpoule
Dit jaar hadden we een nieuwe toevoeging aan het toernooi, namelijk heuse meidenpoules. We zagen veel enthousiaste meiden en ouders en we hopen dat dit een boost mag geven aan het meidenvoetbal.

Iedereen een prijs
Er was niet alleen een beker voor de winnende school maar alle deelnemende kinderen kregen een heerlijk stuk taart en een vaantje (gesponsord door Bloemin) als aandenken. Winnen is niet het belangrijkste maar juist het beleven van het voetbalplezier en dat samen met je klasgenootjes dat is het allerbelangrijkste!

Vrijwilligers zijn onmisbaar
Zo’n groot toernooi met zoveel velden en teams vraagt om veel vrijwilligers. We hadden dit jaar het geluk dat veel kinderen van groep 8 Olijfboom de wedstrijdbegeleiding op zich wilden nemen voor de groepen 3 en 4, hier vonden maar liefst 10 wedstrijden tegelijk plaats. Al was het even wennen voor sommige kinderen, hopelijk wakkert dit ook het enthousiasme voor het voetbal aan en ik zag al heuse talenten rondlopen voor scheidsrechter. Daarnaast hielp ook nog een aantal enthousiaste jongeren van oudere voetbalteams. Goed om te zien dat zij zich ook op deze manier weer inzetten voor de jeugd! Tot slot gaat onze dank nog uit naar de vrijwilligers in de kantine en alle ouders die op veel fronten meegeholpen hebben. Mede door jullie kon dit toernooi doorgaan!

Als toernooicommissie kijken we terug op een succesvol toernooi en zien we alweer uit naar volgend jaar! Mocht je enthousiast geworden zijn van de organisatie en je steentje bij willen dragen meld je dan aan bij stefan@snowoudenberg.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding