Mark Radstaake en Aron de Vries verantwoordelijk voor aansluitingstreffer / foto: archief

Woudenberg laat punten in Lelystad

Sport

VOETBAL Dat Woudenberg zich al neergelegd zou hebben bij degradatie uit de 1e klasse bleek afgelopen zaterdag in Lelystad zeker niet.

Een van de betere wedstrijden van dit seizoen leverde echter niet het gewenste resultaat op.

Met Lars Donker op de positie van de, vanwege vakantie, afwezige Daan Banning startte Woudenberg met aanvallende intenties op het kunstgras van Batavia ’90.

Na een aantal minuten was het Mark Radstaake die met een droge knal de keeper van Batavia testte. De doelman wist echter redding te brengen.

De eerste twintig minuten waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Woudenberg de beter voetballende ploeg en Batavia dat met snelle aanvallers loerde op een counter.

Zoals vaker dit seizoen was het balverlies in de voorhoede dat de 1-0 voor de thuisploeg inleidde.

De snelle rechtsbuiten maakte gebruik van de ruimte en met een splijtende voorzet belandde de bal op de knie van spits Guido Pauw. Met enig geluk kwamen de Lelystedelingen op voorsprong. Ondanks deze tegenvaller bleef Woudenberg verzorgd voetballen om terug in de wedstrijd te komen.

Maar ook in deze wedstrijd was een misverstand in de verdediging de aanleiding voor de 2-0.

Een foute terugspeelbal was kaasje voor Guido Pauw en met een bekeken schuiver maakte hij zijn 2e doelpunt van de middag.

In de rust werd Lars Donker vervangen door Rick Staal en gingen de Geel-Zwarten op jacht naar de aansluitingstreffer. In de 60e minuut kregen de bezoekers loon naar werken.

Met een splijtende pass bereikte Aron de Vries linksbuiten Mark Radstaake. Vrij voor de keeper chipte Mark de bal over de uitkomende keeper en toen was er weer sprake van een echte wedstrijd. Met nog een half uur te spelen nam de druk op de bewoners van de voormalige Zuiderzee toe.

Het was Alec Stalman die het dichtste bij de gelijkmaker was.

Een ultieme poging om de bal via een op een karatetrap lijkende beweging tot doelpunt te promoveren bleek echter net niet voldoende.

Het slotakkoord van de wedstrijd was toch weer voor de gastheren. Met een fraaie vrije trap bracht Mohammed Hammouc de eindstand op 3-1.

De Woudenbergse keeper Daan Schennink had de bal slecht voorbij horen komen. Een hoogtepunt van de wedstrijd waar Woudenberg wederom aan het kortste einde trok.