Invaller Bart Posthouwer op weg naar een voorzet

Valleivogels bezorgt Woudenberg eerste puntverlies

Sport

WOUDENBERG - Zaterdag 28 januari 2023 kon men met recht spreken van een derby dag tussen Woudenberg en Valleivogels. Om 12.00 uur speelden in Woudenberg de tweede elftallen van Woudenberg en Valleivogels tegen elkaar en om 14.30 uur klonk het startsignaal voor de wedstrijd tussen de eerste elftallen.

Om 15.00 uur vochten de zevende elftallen voor de punten. Op de thuishaven van Valleivogels werd er ook een derby tegen Woudenberg gespeeld. De zesde elftallen kruisten met elkaar de degens. De rood-witte ploeg kwam deze dag als winnaar uit de bus. Het tweede elftal behaalde een 0-1 overwinning door een doelpunt van Bart den Hartog en de vlaggenschepen speelden met 0-0 gelijk. Het zevende elftal wist met 2-3 te winnen en ook in Scherpenzeel werd door Valleivogels 6 de volle winst behaald door Woudenberg 6 met 3-2 te verslaan.

Het eerste elftal, onder leiding van Rob van den Broek, ging op bezoek in en bij Woudenberg, het team wat in deze competitie nog geen puntverlies had geleden. Erik van Eem kreeg als aanspeelpunt de voorkeur boven Alex van Eem. Verder bleef het elftal intact in vergelijking met de wedstrijd tegen CDW.

Woudenberg, met zes punten voorsprong op Valleivogels, en een wedstrijd minder, kreeg in de beginfase direct een aantal corners. In de 11e minuut nam Joey Kooij één van deze hoekschoppen en die belandde op het hoofd van de vrijstaande Sander van Keulen.

De kopbal verdween naast het doel van Joshua van den Berkt. Aan de andere kant legde Valleivogels een goede aanval op de mat. Freek van Wijk gaf de bal keurig mee met Remco van de Fliert, maar de aanvoerder zag zijn diagonale inzet bij de eerste paal op de voeten van sluitpost Daan Schennink komen.

De formatie van oefenmeester Jeroen Peters kreeg een aantal mogelijkheden, maar Joost de Vries en Joey Kooij hadden het vizier niet op scherp staan. In de 25e minuut moest arbiter mevrouw L. van der Helm handelend optreden. Patrick van de Berkt ontving de gele kaart na een overtreding op Joost de Vries.

Aanvoerder Remco van de Fliert kreeg in de 33e minuut ook een goede kans om de score te openen, maar zijn inzet verdween naast de verkeerde kant van de paal. Het spel golfde op en neer en drie minuten later had Tom de Greef een goede actie in huis. Met de bal aan de voet kwam hij steeds meer naar binnen om een gaatje te vinden voor het schot. Dat gaatje vond hij, maar keeper Van den Berkt kon de bal uit zijn doel houden.

De handen van de geel/zwarte supporters gingen in de 39e minuut in de hoogte. Van dichtbij wist Jarie van Egdom het net te vinden, maar deed dit in buitenspelpositie. Het vlagsignaal werd door leidsvrouw Van der Helm overgenomen en hiermee werd de treffer afgekeurd. In de laatste vijf minuten van het eerste bedrijf kregen de bezoekers nog twee mogelijkheden. Rik Vermeij zag zijn inzet over het vijandelijk doel verdwijnen en Rob van Eem zag zijn schot in de handen van Schennink verdwijnen.

Voor het tweede bedrijf verschenen beide teams ongewijzigd binnen de lijnen. Het spelbeeld veranderde niet veel en er was geen sprake van hoogstaand voetbal. Spanning bij elke aanval maakte een hoop goed voor de supporters van beide elftallen. Jesper Schipper en Erik van Eem kwamen met hun kopballen niet tot scoren. Bij de thuisploeg kreeg Tom de Greef ook een kopkans, maar ook deze had niet het gewenste resultaat. Bij Valleivogels kwamen Alex van Eem en Bart Posthouwer voor Freek van Wijk en Nick Heikamp. Met Posthouwer in het elftal, hij keerde terug na een langdurige blessure, moest het elftal proberen om over de grond te voetballen in plaats van de lange bal te hanteren. Het veld maakte dat niet echt mogelijk, zodat door beide elftallen veelvuldig de lange bal werd gehanteerd.

Met nog negen minuten te voetballen bracht Van den Broek Jorino Kleijn voor Erik van Eem. Jeroen Peters bracht ook verse krachten in het veld. Nick de Greef en Bas Golstein kwamen voor Joost de Vries en Tim Banning. De slotfase was voor de bezoekers uit Scherpenzeel. Invaller Rik Huijser, hij kwam voor Remco van de Fliert, zag zijn schot onschadelijk gemaakt worden door Schennink. In de 94e minuut werd er toch nog bijna gescoord. Jesper Schipper gaf de bal op Rik Vermeij die de bal centimeters over de deklat schoot.

Zaterdag 4 februari 2023 zal Jonathan op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel de tegenstander zijn. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer P. Sturkenboom.