Afbeelding
foto: Bart Radstaake

Woudenberg pakt 1e periodetitel

Sport

VOETBAL Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd tegen een ploeg uit de top 5 van de competitie op het programma. Een overwinning in en tegen Lunteren zou Woudenberg de 1e periode opleveren. Nu tegen een tegenstander van enig formaat moest worden aangetreden zou blijken of Woudenberg terecht aanspraak maakt op de koppositie in de 2e klasse.

Onder het motto van never change a winning team stuurde Jeroen Peters dezelfde 11 spelers het veld in die een week eerder v.v. Dieren versloegen.

Op het enige echte grasveld dat Woudenberg in uitwedstrijden aantreft was de eerste helft er een om snel te vergeten. Een slordig Woudenberg dat volgens coach Jeroen Peters met poep in de broek leek te spelen kreeg geen vat op tegenstander Lunteren. Tel daarbij op dat de Woudenbergse spelers opvallend vaak uitgleden en een zwakke 1e helft lijkt verklaard. Meest opvallende momenten in de 1e helft was het geblesseerd uitvallen van Joost de Vries en de rode kaart waardige aanslag op spits Jarie van Egdom. 

In de tweede helft was het spel van Woudenberg iets beter. De schroom werd afgeworpen en de in het zwart gestoken Woudenbergers kregen meer vat op het spel van haar tegenstanders. Toch moest er lang gewacht worden voordat Woudenberg op voorsprong kwam.

Het was de voor Luca Teske (geblesseerd uitgevallen) ingevallen Nick de Greef die Marcel de Groot bediende. Zijn voorzet werd door Joey Kooij op waarde geschat en met een geplaatste schuiver opende hij de score.

De opluchting van het openingsdoelpunt zorgde voor iets meer ontspanning bij de Woudenbergers wat het veldspel ten goede kwam. Een prachtige voorzet van Tom de Greef werd door de dekselse Jarie van Egdom op waarde geschat. Met zijn hoofd schampte hij de bal en zorgde met zijn 10e seizoenstreffer voor de bevrijdende 2-0.

De wedstrijd leek hiermee beslist. Echter de elf uit Lunteren rechten hun rug en probeerden in een slotoffensiefje terug in de wedstrijd te komen. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van een van spelers van Lunteren en met een fraaie volley liet hij Daan Schennink kansloos.

Met de tegentreffer ging Lunteren op zoek naar meer. Dit gaf Woudenberg echter de ruimte om in de counter toe te slaan. Was het eerst Tom de Greef die een enorme kans liet liggen daarna was het aan Daan Banning wel besteed zijn kans af te maken. Dribbelend door de verdediging van Lunteren ronde hij zijn actie af met een moois schot in de linker benedenhoek.

Met de 1-3 op het scorebord en nog enkele minuten te spelen was de 1e periode veilig gesteld. Een prima resultaat voor de Woudenbergers. Echter het winnen van een 1e periode wil nog niets zeggen. De komende weken zal het veldspel van Woudenberg moeten verbeteren wil men ook tegen de betere teams in de competitie de ongeslagen status behouden. De eerste proeve van bekwaamheid is volgende week tegen Veensche Boys uit Nijkerkerveen. Van dit team leed Woudenberg in de voorbereiding nog een afgetekende nederlaag. Het is aan de spelers van Woudenberg om te laten zien dat dit een misverstand was. 

Op de foto de dekselse Jarie van Egdom, wederom belangrijk voor Woudenberg/ foto: Bart Radstaake