Afbeelding
Foto: korfbalvereniging

Ook zaalcompetitie korfbal stopgezet

Sport

KORFBAL De maatregelen van de overheid in de strijd tegen de pandemie raken ook korfballend Nederland. De KNKV kwam, in reactie op de maatregelen, met een statement waarin de competitie in het wedstrijdkorfbal tot nader order is stilgelegd. Dit statement was onvermijdelijk omdat trainen voor de teams niet meer mogelijk is. Daarnaast worden in de zaalcompetitie de wedstrijden ook veelal na 17.00 uur gespeeld. 

Spelen mag

Nu is de keuze voor wat betreft de senioren teams en het spelen van wedstrijden bij de clubs zelf neergelegd. Wanneer de wedstrijd qua tijdstip voor 17 uur gespeeld kan worden, kan deze doorgaan. Maar dan als een oefenwedstrijd. 

Voor het breedte korfbal blijft de competitie gehandhaafd. Hier is immers geen sprake van een promotie-degradatie regeling. Wat inhoud dat het geen vereiste is dat de competitie volledig is afgewerkt. Maar ook hier behouden de clubs de vrijheid om wedstrijden niet af te werken.

Nabije toekomst

Op dit moment word er vanuit de bond hard gewerkt aan een alternatieve kleinere competitie. Hierbij is de hoop dat deze in januari kan gaan starten. Uitgangspunt blijft dat er dan wel getraind moet kunnen worden. Aangezien het zaalseizoen tot april duurt lijkt dit alternatief wel een kans van slagen te hebben.

Wat nu?

En zo ontstond er wederom een uitdagende situatie voor Korfbalvereniging Woudenberg. Door de maatregelen is trainen alleen nog maar mogelijk op zaterdag, mits er ruimte is in een van de sporthallen. Daarbij zijn veel spelers van Woudenberg 1 en 2 ook trainer/coach van lagere teams en die competitie gaat voor alsnog wel door. Tot aan de kerst zal er wekelijks gekeken worden wat er mogelijk is om te organiseren.

Geen competitie, toch oliebollen en appelflappen!

Het is jaren een traditie dat de vereniging oliebollen en appelflappen verkoopt. Een actie die de club de nodige financiĆ«le bijdrage oplevert. Normaal gesproken kon het publiek bij wedstrijden hiervoor inschrijven. Nu dit niet mogelijk, word een ieder die de club een warm hart toedraagt opgeroepen om op de site www.kvwoudenberg.nl het formulier in te vullen. 

Op dinsdagmiddag 28 december is dan mogelijk om de bestelling af te halen in de korfbalkantine. Maar let op; afhalen is alleen mogelijk aan de hand van een bestelling!

Tot slot

KV Woudenberg wenst iedereen fijne feestdagen en een goede gezondheid voor het nieuwe jaar.

Makkelijk is anders, maar we blijven korfballen waar mogelijk