Woudenberg, in het wit, op zoek naar een treffer
Woudenberg, in het wit, op zoek naar een treffer / foto: Bart Radstaake

WNC te sterk voor Woudenberg

Sport

VOETBAL Woudenberg speelde afgelopen zaterdag een meer dan verdienstelijke wedstrijd tegen het hoger aangeslagen WNC uit Waardenburg. Met de nog geblesseerde basisspelers Rick Staal, Daan Banning en David Ajayi nog langs het veld werd zonder al te veel verwachtingen naar Waardenburg gereisd. Langs de snelweg A2 werden de open plekken ingevuld door Aron de Vries, Bas Golstein en de in een competitiewedstrijd debuterende Niels van Veenendaal.

Trainers Jeroen Peters en Rob Gijsbertsen konden gelukkig wel gebruik maken Tom de Greef die, nadat hij vorige week geblesseerd uitviel, voldoende hersteld was om in de basis te starten.

Ondanks het verwachte kwaliteitsverschil bleken op het gras van WNC twee min of meer gelijkwaardig teams tegenover elkaar te staan. Een goed gegroepeerd Woudenberg maakte het WNC erg lastig. Hoewel WNC over veel meer ervaring beschikt wist Woudenberg met een dosis werklust de tegenstander goed weerstand te bieden. Achterin zat het bij Woudenberg goed dicht en WNC creëerde nagenoeg geen kansen. De eerste echte kans kwam na een half uur spelen. Een verdekt schot van een van de Waardenburgers belandde tot opluchting van keeper Rick Moors en alle andere meegereisde Woudenbergers tegen de buitenkant paal. Ook Woudenberg liet zich aan het eind van de eerste helft nog een paar keer zien. Gevaarlijkste moment was een vrije trap van Joey Kooij die door de keeper nog net tot hoekschop kon worden verwerkt.

Twee ongewijzigde teams startten de tweede helft, beide op zoek naar de zo gewenste treffer. Woudenberg was de eerste die dichtst bij kwam. Een afstandsschot van Joey Kooij zou de kruising in zijn beland, ware het niet dat de Waardenburgse doelman met een ultieme reflex de doelpoging tot hoekschop wist te verwerken.

Aan de andere kant van het veld had WNC meer geluk. In een poging de bal weg te werken kreeg Nick de Greef de bal onfortuinlijk tegen zijn arm. Voor de scheidsrechter reden genoeg om de bal op de stip te leggen. WNC pakte dit kadootje maar al te graag uit en na iets meer dan een uur spelen stond de 1-0 op het scorebord.

Woudenberg had moeite deze tegenslag snel te verwerken. WNC daartegen ging makkelijker spelen en binnen vijf minuten na de openingstreffer stond de 2-0 op het scorebord.

Trainer Jeroen Peters was bang voor een ineenstorting van zijn ploeg. Echter de 11 op het veld herstelden zich na de 2-0 goed en bleven jagen op de aansluitingstreffer. Waar de thuisploeg met de gegeven penalty wel over het nodige gelukt beschikte ontbrak dat deze dag bij de Woudenbergers. Ondanks het inbrengen van aanvallende impulsen van Jarie van Egdom en Matthijs Verweij bleef een doelpunt uit.

Na 90 minuten spelen opnieuw dus een nederlaag voor de Woudenbergers. Echter van het vooraf verwachte kwaliteitsverschil was op het veld weinig terug te zien, en dat is dan misschien wel de grootste winst van deze zaterdag.

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma. In en tegen Breukelen gaat Woudenberg op zoek naar doelpunten en punten.