Afbeelding

Woudenberg laat punten in Zaandam

Sport

KORFBAL De korfbalcompetitie is weer van start gegaan en Woudenberg mocht de eerste wedstrijd gelijk aan de bak in een uitwedstrijd in Zaandam. In deze poule zitten meer tegenstanders die relatief onbekend zijn voor Woudenberg en op grotere afstand zitten. Positief voortvloeisel uit de corona tijd is de live stream die er ook zaterdag was, zodat er ook in Woudenberg meegekeken kon worden.

Het weer in Zaandam was zaterdagmiddag goed te noemen. Maar Woudenberg kwam moeilijk uit de startblokken. Het duurde dan ook ruim 10 minuten voordat er gescoord werd aan Woudenbergse zijde. Op dat moment had ZKC31 al drie keer gescoord.

Beide teams hadden geen gemakkelijke middag wat scoren betreft. Na een half uur was de score wel weer volledig in evenwicht, maar had het publiek pas 10 doelpunten gezien. En met een ruststand van 5-6 was het duidelijk voor beide teams dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest gaan worden.

In eerste instantie is het Woudenberg dat meer tot scoren komt, maar ze komen niet verder dan een stand van 6 tegen 8. ZKC’31 begint dan van zich te laten horen en binnen 5 minuten weten zij een stand van 10-9 op het scorebord te plaatsen. Als ze dan 7 minuten voor het einde van de wedstrijd ook 11-9 scoren, lijkt de wedstrijd hun kant op te vallen. Maar niets is minder waar, Woudenberg komt terug tot 12-11. Dan is de tijd volgens de scheidsrechter op en mag Woudenberg met lege handen terug naar huis. Komende week staat de thuiswedstrijd tegen DWS op het programma. Zij kwamen in de eerste wedstrijd niet verder dan 8-11 tegen Furore. DWS is voor Woudenberg wel een bekende tegenstander die het Woudenberg in het verleden nogal eens lastig maakte. Maar wellicht dat met publiek op sportpark de Grift Woudenberg de punten kan pakken.