Estafette Run
Estafette Run / foto: Agnes IJmker

Zeer geslaagde zomereditie Henschotermeer Games

Sport

Woudenberg Woensdagavond was het Henschotermeer het prachtige decor van de 1e zomereditie van de Henschotermeergames, georganiseerd door Stichting Run#033.

Op deze mooie zomeravond liet De Henschotermeergames zich als een geweldig sportief evenement zien, waarbij deelnemers zich konden inschrijven voor verschillende disciplines.
Dit keer stonden er maar liefst vier onderdelen op het programma:
- Kids Run-Swim-Run
- Run-Swim-Run
- 1,9 km KidsRun
- 15 km Estafette in duo’s

Kids Run-Swim-Run

Dit jaar werd dit onderdeel voor het eerst georganiseerd. Kinderen in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar konden zich opgeven voor 1,25km lopen–250m zwemmen–1,25km lopen. Acht jonge deelnemers verschenen aan de start. 

Oude Strandhuis

Alle onderdelen hadden als startlocatie het gezellige Oude Strandhuis. Toeschouwers konden op deze manier genietend van een drankje, het evenement van dichtbij meemaken, met inachtneming van de corona maatregelen. 

Run-Swim-Run

Maar liefst 90 deelnemers sprongen het water in voor de Run(2,5km)-Swim(500m)-Run(2,5km). Tijdens de eerste ronde lopen hadden de deelnemers te maken met een warme temperatuur. Het water zorgde voor verkoeling om vervolgens de laatste ronde goed in te gaan. Drie Woudenbergers verschenen aan de start: Paul IJmker, Reinier van Santen en Willemijn van Santen. 

KidsRun en Estafette in duo’s

Bij de 1,9 km. voor kids verschenen er drie kinderen aan de start. Lars, Casper en Nils gingen volop de concurrentie met elkaar aan en waren flink aan elkaar gewaagd. Onder aanmoediging van het publiek finishten zij kort achter elkaar op strand bij het Oude Strandhuis. Voor de 15 km. estafette hadden maar liefst 75 duo’s zich aangemeld. Waaronder acht deelnemers uit Woudenberg. Een zeer gevarieerd deelnemersveld zorgde voor een dynamische wedstrijd. Mooi om te zien dat het evenement geschikt is voor elke sportieve kwaliteit. Er is dan ook geen prijsuitreiking, maar iedereen loopt voor zijn eigen eer en plezier. Dit is ook tevens het doel van de organisatie.

Op 25 augustus is de 2e avond van de zomereditie. Inschrijven is nog mogelijk via henschotermeergames.nl

Afbeelding
KidsRun
Start Estafetterun
Estafette Run voor duo's