Afbeelding
Foto: Bart Radstaake

Aanval jeugd op record- pogingen Arnold Keller

Sport

WOUDENBERG Na zijn recordpogingen daagde Arnold Keller de jeugd van Woudenberg uit om zijn record aan te vallen en wellicht te verbeteren. Drie sportieve Woudenbergse jongeren pakten deze handschoen op. Afgelopen zaterdag was het zover. Na een aantal maanden trainen waren Julian Velthuizen, Ralf van Marlen en Vera Moesbergen er helemaal klaar voor.

Met het naderen van de gym van Arnold Keller nam ook het geroezemoes toe. De uitdagers waren hoorbaar gespannen om de poging records te verbreken aan te gaan.

Na een laatste motiverende toespraak van Arnold was het om twee uur tijd voor de jongeren om zich klaar te maken.

Julian en Vera hadden besloten het record van Arnold “Boxingbag chrunches with medicine ball” aan te vallen. In het kort komt het er op neer dat je met je benen hangend aan een bokszak en een 5 kilogram medicine ball in de handen zoveel mogelijk chrunches probeert uit te voeren. In zijn recordpoging strandde Arnold na 19 keer.

Julian was de eerste die een poging ging wagen. Na een goede start werd het na 10 chrunches steeds zwaarder. Ondanks dat de krachten uit Julian leken te vloeien wist hij toch 18 keer de oefening goed uit te voeren. Volledig gebroken en met een tand door de lip stortte hij daarna op de vloer.

Daarna was het aan Vera om haar sportieve kunsten te vertonen. Vera leek van podiumvrees minder last te hebben. Wellicht kwam dit doordat zij op zeer jonge leeftijd als “kleine meid op de fiets” optrad bij de festiviteiten bij het 40-jarige bestaan van buurtvereniging het Spoor. Net als Julian begon ook Vera voortvarend. Aangemoedigd door de mede uitdagers en coach Arnold wist Vera het langer uit te houden. Met een aantal van 21 chrunches verbrak deze stoere dame het record van Arnold. Rood aangelopen en volledig uitgeput nam Vera bescheiden de felicitaties in ontvangst.

Na deze bijzondere prestatie was het de beurt aan Ralf. Ralf had besloten twee records van Arnold aan te vallen. De eerste poging betrof het aanvallen van het record aantal sit-ups, military style, in 1 minuut. Op 18 januari jl. wist Arnold het record met 64 sit-ups te verbreken. Tijdens de trainingen voorafgaand aan de recordpoging haalde Ralf het aantal van 60 sit-ups.

Tijdens de recordpoging afgelopen zaterdag wist Ralf dit aantal helaas niet te halen. Toch kwam Ralf tot het respectabele aantal van 57 sit-ups. Te snel bleken de benen te verzuren waardoor Ralf het tempo, nodig om het record te verbreken, niet vol kon houden.

Na deze teleurstelling, zoals hij zelf zei, moest Ralf de knop omzetten en zich klaar maken voor een tweede poging om een record aan te vallen. Ralf ging de uitdaging aan om het wereldrecord “most punches in een minuut van Arnold te verbreken. Arnold wist op 25 september 2020 het record te zetten op 549 punches.

Een record dat volgens Arnold voor jonge mensen lastig te verbreken zou zijn. Dat Ralf toch een poging ging wagen kon bij Arnold op veel waardering rekenen.

Na de laatste motiverende woorden van Arnold startte Ralf geconcentreerd aan de poging. Na een halve minuut ging het tempo omhoog en met nog 15 seconden te gaan gaf Ralf alles wat hij in zich had. Na een minuut rammen was Ralf klaar en kon het tellen beginnen. De recordpoging was in vertraagd opgenomen waardoor het tellen eenvoudiger zou moeten zijn.

Na een half uur kwam het verlossende woord. Ralf had in een minuut 455 punches weten te maken. Niet genoeg om het record te verbreken maar ruim voldoende voor bewonderde woorden van zijn coach.

Nadat een traktatie en een drankje was het tijd voor het “officiële” gedeelte, de prijsuitreiking. Arnold had er voor gezorgd dat de prestaties op een mooi certificaat werden vastgelegd en uiteraard werd de overhandiging ervan vastgelegd op de gevoelige plaat.

Voor Vera en Julian houdt het met deze recordpoging voorlopig op. Ralf wil graag verder met zijn passie voor boksen. Arnold heeft aangegeven hem daar graag te willen helpen. Een geste die door Ralf zeer wordt gewaardeerd.

Op de foto een trotse coach met zijn pupillen Vera Moesbergen, Julian Velthuizen en Ralf van Marlen