Nina de Haas ontvangt bloemen uit handen van voorzitter Eldert de Weijer
Nina de Haas ontvangt bloemen uit handen van voorzitter Eldert de Weijer / foto: Eline van den Berg

Tennis- en Padelvereniging verwelkomt 500ste lid

Sport

Woudenberg - Begin dit jaar meldde tennis- en padelvereniging ’t Schilt trots dat het binnen een jaar honderd nieuwe leden mocht begroeten. De groei zet door. Nog steeds weten nieuwe sporters de gang naar de tennisvelden te vinden. Vorige week verwelkomde de club haar 500e lid.

Voorzitter Eldert de Weijer heeft het 500e lid zojuist in het zonnetje gezet en kijkt tevreden over het sportpark van zijn vereniging.

De zes tennis- en twee padelbanen zijn allemaal bezet. Er wordt fanatiek gespeeld, in het weekend is het terras weer open en ook buiten de banen is er volop bedrijvigheid. ‘De afgelopen weken hebben we de hekken rond de banen 1 tm 4 vernieuwd. Dat is nu min of meer klaar.

Het terras voor het clubhuis wordt opgeknapt. We zetten dat wat ruimer op en het wordt opnieuw betegeld. Een aantal tennisbanen is gerenoveerd en er zijn voorbereidingen getroffen voor de aanleg van een derde padelbaan. Met die aanleg beginnen we 1 juni.

Als het een beetje meezit kan hier begin juli al op worden gespeeld.

Bewegen

Ja, we groeien behoorlijk! De stijgende lijn begon in 2017, al voor corona dus. We hebben veel enthousiaste leden en vrijwilligers. Je merkt dat door mond-op-mondreclame steeds meer nieuwe leden zich aanmelden. Ook de categorie tussen de twintig en de veertig jaar is inmiddels goed vertegenwoordigd. Normaal is het lastig om jeugdleden vast te houden voor de club. Dat lukt steeds beter. We krijgen een steeds meer gelijkmatige verdeling van de leeftijdscategorieën. De verhouding man vrouw is ook bijna gelijk. Het grootste deel komt uit ons dorp. Een kleine honderd leden komt van buiten Woudenberg. Ons idealisme is om zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen. Daarmee lopen we samen op met de gemeente en zo hebben we dat ook met verschillende partijen vastgelegd in het Lokaal Sportakkoord.

Padel

Natuurlijk heeft de opmars van het padellen bijgedragen aan de ledengroei. Een aantal leden is overgestapt van tennis naar padel. Er is ook een grote groep die is blijven tennissen. En er zijn mensen die zowel tennissen als padellen. Dat is het mooie van onze club ten opzichte van commerciële padelbanen of andere tennisverenigingen in de regio.

Bij ons kan je voor een aantrekkelijk tarief het hele jaar door tennissen en padellen. Volwassenen betalen 150 euro per jaar. Jongeren tot 24 jaar en studenten krijgen een aantrekkelijke korting. Tot 18 jaar bedraagt het jaarlidmaatschap 60 euro.

Capaciteit

We kijken zorgvuldig naar de capaciteit van de banen in verhouding tot het aantal leden. Via onze nieuwsbrieven proberen we de spelers te wijzen op de uren waarop de banen minder bezet zijn. In onze ClubApp kan je zien wanneer er een baan vrij is.

Vroeg in de avond en ’s ochtends in het weekend is het vaak wat rustiger. En op werkdagen overdag natuurlijk. Al zie je, door het nieuwe werken, dat steeds meer leden ook dan een potje komen tennissen of padellen.

Activiteiten

De competitie van de KNLTB ligt eruit. Corona laat dat nog niet toe. Maar er zijn de komende tijd voldoende tennis- en padelactiviteiten op de club. In het weekend van 12 en 13 juni is er een intern toernooi. In de zomermaanden een laddercompetitie en in september zijn de clubkampioenschappen.

Terras

In het weekend is het terras weer open. Daar zijn we blij mee! Wel volgens de richtlijnen van de overheid natuurlijk. De omzet van ons clubhuis is een belangrijke bron van inkomsten. Daarmee onderhouden we ons park, ons clubhuis en het geeft ons de mogelijkheid om activiteiten te organiseren. Zodra de versoepelingen dat toelaten, zullen we weer wat vaker open zijn’

Rust

Eldert de Weijer kijkt met vertrouwen naar de toekomst. ‘ Bestuurlijk is er rust. We doen ons best om alles zo goed mogelijk te organiseren. De commissies zijn goed bezet met enthousiaste mensen. Je merkt dat de club leeft. Daaraan dragen alle leden hun steentje bij.’

500e lid Nina de Haas : “De slag verleer je niet”

De 23-jarige Nina de Haas was aangenaam verrast toen ze door Eldert de Weijer in het zonnetje werd gezet. Het nieuwe lid is niet onbekend met tennis en padel. ‘Vroeger heb ik ook getennist. Vorig jaar heb ik het weer opgepakt en heb ik een zomerabonnement genomen bij LTV in Leusden. De slag verleer je niet. Het voordeel van ‘t Schilt is dat je kan tennissen en padellen.

Padel is upcomming. Ik had het al wel eens in Spanje gedaan. Een leuke sport. Het lijkt op tennis natuurlijk, al moet je er wel rekening mee houden dat het racket een stuk kleiner is.

Mijn vader is ook lid bij ‘t Schilt. Hij woont in Leusden-Zuid. Ik woon sinds een jaar in Amersfoort en volleybal nog in Leusden.

Met een paar vriendinnen uit Woudenberg ga ik nu één of twee keer per week padellen. We hebben een App-groepje aangemaakt en spreken dan online af. Dat werkt prima!’

‘we kijken met vertrouwen naar de toekomst’

van één van onze verslaggevers

Het terras voor het clubhuis wordt opgeknapt