Bezoek van Eerste Kamerlid Hendrik Jan Talsma
Bezoek van Eerste Kamerlid Hendrik Jan Talsma / foto: Christenunie

Eerste Kamer lid Hendrik Jan Talsma (CU) bezoekt Woudenbergse markt

Politiek

WOUDENBERG Op zaterdagochtend 12 maart kleurde een klein stukje van de markt in Woudenberg blauw. Lokale ChristenUnie leden en kandidaten ontvingen daar Eerste Kamer lid Hendrik Jan Talsma. Buiten, in het zonnetje, ging hij met hen in gesprek over vertrouwen en verbinding.

“Vertrouwen in elkaar en in de politiek is steeds minder vanzelfsprekend. Wij willen samen bouwen aan vertrouwen en verbinding. Juist in een dorp als Woudenberg kan dat”, aldus Bert Bosman, lijsttrekker van ChristenUnie Woudenberg. 

Die verbinding wordt meteen duidelijk als allerlei marktbezoekers en campagnevoerders van andere partijen bij de koffietafel blijven staan om even mee te luisteren. 

Het gesprek gaat door over wat landelijke politici hierbij voor een lokale gemeenschap als Woudenberg kunnen betekenen. 

Een kleine gemeente is zowel een uitdaging, gelet op de bestuurskracht, maar de deelnemers zijn het erover eens dat dit zeker ook een kans is, gezien de nabijheid bij de inwoners en de mogelijkheid om maatwerk te leveren. 

De landelijke overheid dient hierbij ruimte te geven en te faciliteren. Thema’s die hierbij terug kwamen zijn onder andere de lokale zorgtaken en budgetten, maar ook veiligheid, bestuurskracht en betrokkenheid zijn besproken. 

Met deze input vertrekt Hendrik Jan Talsma weer naar Den Haag.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via onze website: https://woudenberg.christenunie.nl/