Peter van Schaik nieuwe fractievoorzitter GemeenteBelangen
Peter van Schaik nieuwe fractievoorzitter GemeenteBelangen

Van Schaik volgt Van de Hoef op

Politiek

WOUDENBERG – Peter van Schaik volgt Marco van de Hoef op als fractievoorzitter van GemeenteBelangen Woudenberg. Ik kan ervaren hoe dit me bevalt,’ zegt Peter van Schaik. 

Ik ben ruim 10 jaar fractievoorzitter van GBW geweest,’ zegt Van de Hoef. ‘Na de herindelingsprocedure (ARHI) met Scherpenzeel en Renswoude in 2011 is Pieter de Kruif wethouder geworden en ben ik fractievoorzitter geworden. De Kruif volgde Judith Ravestein op. 

Marco van de Hoef heeft nooit de ambitie gehad wethouder te worden. ‘Dit omdat GBW in Pieter de Kruif een meer dan prima wethouder heeft, en ik altijd met heel veel plezier en energie mijn rol als fractievoorzitter van GBW heb ingevuld. De ‘tandem’ Pieter - Marco is voor mij altijd een hele waardevolle geweest.’ Peter van Schaik is gemeenteraadslid sinds mei 2018. ‘Ja, ik ga zeker door. In ieder geval de periode 2022-2026. Daarna zien we wel verder’, vertelt Van Schaik. 

Er komen gemeenteraadsverkiezingen aan. Er is nog geen nieuwe lijsttrekker. ‘Aan de GBW kieslijst wordt nog gewerkt. Deze zal in de loop van oktober naar alle waarschijnlijkheid door de leden worden beoordeeld,’ legt Van de Hoef uit. 

Peter van Schaik vindt dit het juiste moment om het stokje over te nemen. ‘Ik kan dan leren en ervaren hoe mij dit bevalt. Ik heb er ook echt zin in. Het zorgt voor continuïteit binnen de fractie. De fractie kon zich unaniem vinden in de wijziging in het fractievoorzitterschap. 

Met de aanwezigheid van Marco nog in de raad is het een mooi moment om het fractievoorzitterschap over te nemen. Ik heb er ook echt zin in. Marco is op de achtergrond aanwezig voor mij om mij eventueel van advies te voorzien.

‘Mijn mooiste herinnering is een hele recente. Ik vind het namelijk heel bijzonder, mooi en waardevol dat de huidige financiële problemen van de gemeente Woudenberg worden op- en aangepakt door de gehele gemeenteraad. 

Unaniem willen we er voor proberen te zorgen dat de begroting van de gemeente weer op orde komt. Gezamenlijke wil om problemen aan te pakken overstijgt de politieke verschillen. 

Mooier gaat het wat mij betreft niet worden,’ kijkt Van de Hoef terug.