Afbeelding
Foto's: Arno van Dijk

Welkom bij de wondere onderwaterwereld van Van Keulen Cichliden

Ondernemend

WOUDENBERG Zaterdag jongstleden liep ik binnen bij Van Keulen Ciclhliden, gevestigd aan de Voorstraat in Woudenberg. En gelijk viel mijn mond open van verbazing.

In 2008 zijn ze begonnen aan de Nijverheidsweg en sinds vorig jaar februari is de stap gemaakt om zich aan de Voorstraat te vestigen. Nu hebben alle eigenaren, Ron, Klaas, Richard en Hans er nog een baan naast in een totaal andere business. Maar het lukt de heren steeds meer om van hun hobby hun werk te maken. Waarbij er zelfs klanten geheel vrijwillig komen helpen om de winkel er tip top uit te laten zien.

Op het moment dat we aan de koffie zaten, komt Harderwijker Nico binnenlopen. Na een week vakantie, was het in zijn ogen hoognodig om weer even een kop koffie te komen drinken.

Nico heeft thuis een omgebouwde schuur waarin vele aquariums staan en hij bezit ook een ontelbare hoeveelheid vissen. Vaak heeft hij niet eens wat nodig, maar komt hij langs om even met de heren te praten.

Even later komen Martin en Jeanette Ritmeester uit Spijkenisse de zaak binnen. En waar bij Nico de fascinatie voor vissen niet op zijn vrouw is overgeslagen in al die jaren, blijkt het voor Martin en Jeanette echt een gezamenlijke hobby. En ook zij komen met regelmaat vanuit Spijkenisse rijden. Dat Martin ook nog aan fotografie doet, blijkt wel uit de foto’s die in de winkel hangen en van hem afkomstig zijn. En dan wordt mij steeds duidelijker dat Van Keulen Cichliden niet zomaar een winkel is, maar zeker ook een ontmoetingsplek voor visliefhebbers die hun passie delen onder het genot van de altijd aanwezige koffie. Klanten hebben ze niet alleen in Nederland, ondertussen weet menigeen uit heel Europa de weg naar Van Keulen Cichliden te vinden.

Sinds een jaar was het niet meer mogelijk om visspullen te kunnen kopen in Woudenberg. Terwijl er wel 1300 mensen in ons dorp vissen als hobby hebben. De reden voor de heren van Van Keulen Cichliden om hierop in te springen en het assortiment uit te breiden met artikelen voor de hengelsport. En mocht er iets zijn wat ze niet hebben liggen, kunnen ze het bestellen voor je. Op dit moment is de winkel geopend van woensdag tot en met zaterdag. Waarbij maandag en dinsdag worden gebruikt voor het plaatsen en installeren van aquariums. En omdat de heren elkaar afwisselen komende zomer qua vakanties, is de winkel in de maanden juli en augustus ook gewoon geopend. Logisch ook als je bedenkt dat er dagelijks gevoerd moet worden en de heren allemaal begaan zijn met de aanwezige levende have.

Loop ook eens binnen bij ze en laat je, net als ik, verbazen over de wondere onderwaterwereld. Onder het genot van een lekker bakkie.

Afbeelding