Leen en Marika
Leen en Marika / foto: redactie

Na 15 jaar stappen Leen en Marika 1 mei zelf op de fiets

Ondernemend

WOUDENBERG Ongeveer 1,5 jaar geleden stapte er iemand binnen bij Pul Fietsen met de mededeling de zaak te willen overnemen. Dat bleek het startsein voor Leen en Marika om na te gaan denken over de toekomst. Leen, inmiddels 58 en Marika 61 jaar hadden blijkbaar nog dromen. Met de persoon die binnen kwam lopen, kwam het nooit tot een serieuze onderhandeling. Maar het plan in hun hoofd kreeg steeds meer handen en voeten.

B&B in Wijster

En zo kwam het besluit om een b&b te gaan beginnen in Drenthe. Niet een hele gekke keuze als je bedenkt dat Marika vele jaren in de verpleging heeft gezeten; het zorgen voor mensen zit in haar bloed. Tel daar bij op dat ze vele jaren in Hoogeveen heeft gewoond en het plaatje klopt. Althans, waar komt Leen voor in dit plan zult u denken? Leen blijkt niet veeleisend te zijn geweest, als hij maar een schuur zou krijgen om te kunnen knutselen.

15 jaar fietsen

Er is in de afgelopen jaren veel veranderd in de wereld van fietsen. Neem bijvoorbeeld de elektrische fiets die nu toch al 40% van de totale verkoop behelst. Maar ook internet heeft veel veranderd. Waarbij de consument toch vaak bedrogen uitkomt. Leen besloot zelf een fiets te bestellen via internet. Uiteraard was de fiets in aanschaf goedkoper, maar bij aflevering werd duidelijk waarom. Niet alleen kwam de fiets als een bouwpakket binnen, waardoor gelijk weg kunnen fietsen onmogelijk bleek, ook moesten alle accessoires nog gemonteerd worden. Daarnaast bleek de fiets onder een dikke laag stof te zitten, wat niet direct het juiste gevoel geeft als je denkt een hagelnieuw product te hebben gekocht. Hiermee bewees Leen zijn gelijk dat internet niet is wat het lijkt en dat je beter bij de lokale ondernemer terecht kunt voor je fiets.

Speciale fiets

In al die jaren is er 1 speciale fiets die het vermelden zeker waard is. Ruim negen jaar verbleef hij in de zaak, alvorens toch verkocht te worden. Voordat dit gebeurde, besloten Leen en Marieke tijdens Haantjesdag dat jaar, de fiets in de spotlight te zetten. Met een korting van maar liefst 50% op de originele aanschafprijs, zou het toch moeten lukken de fiets die dag te slijten. Maar aan het eind van de dag was er niemand gevonden en kwam de fiets weer op z'n oude vertrouwde plek in de winkel terecht.
Nog geen week na deze bewuste Haantjesdag kwam er toch een eind aan het verblijf van de fiets en werd hij verkocht tegen de originele verkoopprijs. Geduld blijkt een schone zaak en voor iedere fiets is de eigenaar al wel geboren; hij had alleen Pul Fietsen nog niet gevonden.

Jan-Willem de Keyzer

Toen de beslissing genomen was om te verkopen, werden middels een financieel adviseur diverse lijntjes uitgezet. Dit had effect en al gauw kwam Jan-Willem de Keyzer in beeld. Deze 25-jarige inwoner van Amersfoort heeft al enige jaren ervaring opgebouwd bij fietsenmakers in Leusden en hij staat te springen om deze uitdaging aan te gaan.

Op 1 mei aanstaande zal hij officieel de eigenaar worden van de zaak. De twee weken daarvoor zal de zaak gesloten zijn, om per 3 mei weer volledig voor de klanten beschikbaar te zijn.

Afscheid nemen, maar niet van iedereen

Door corona is het helaas niet mogelijk voor Leen en Marika om op normale wijze afscheid te kunnen nemen van de klanten die zij toch graag willen bedanken voor de vele jaren klandizie. Uiteraard kan je tot 17 april nog een bezoekje brengen aan de winkel om Leen en Marika uit te zwaaien. De klanten zullen allemaal nog een mail krijgen voordat de datum van definitief afscheid daar is. Maar niet iedereen zal de zaak verlaten. Johnny, al tien jaar de vaste monteur bij Pul Fietsen, zal ook na 17 april te zien zijn in de zaak. Een vertrouwd gezicht voor de klanten die samen met Jan-Willem doorgaat. En zo kun je als klant vanaf 3 mei nog steeds terecht waarvoor je er eerder ook al kwam; mooie fietsen en uitstekende service!

Wie is Jan-Willem en wat gaat hij doen?

Dat laat zich nog even raden, maar deze nieuwbakken ondernemer zit vol met plannen. Als de zaak per 3 mei weer open gaat, zullen wij u van dit mysterie verlossen.

Wordt vervolgd .......

Afbeelding