Afbeelding
Martine Buitenhuis Fotografie

Column Moniek de Graaf, Wethouder

Column

Wonen is van ons allemaal!

Mijn droom? Een betaalbare woning voor iedere Woudenberger: starters én doorstromers, met een grote én een kleine(re) portemonnee, huurders én kopers. 

Precies om die reden heb ik, als wethouder Wonen, uw kennis nodig. Daarbij wil ik graag weten wat uw woonwensen zijn. We staan aan de vooravond van het schrijven van een nieuwe Woonvisie. 

De Woonvisie gaat over hoe Woudenberg zich positief kan blijven ontwikkelen als prettig dorp om in te wonen. Dat iedereen die in Woudenberg wil blijven wonen een woning kan vinden die past: prettig en betaalbaar!

Woudenberg heeft de luxe dat er tot 2030, in Hoevelaar fase 2 en 3, zo’n 700 woningen worden gebouwd. Fase 2 staat op het punt om bouwrijp gemaakt te worden en daar wordt een mix van koop en huur gebouwd in alle prijsklassen. Daar is al een tijdje geleden een klap op gegeven. 

Hoevelaar fase 3, ruim 400 woningen, moet nog geheel worden ingedeeld qua soorten woningen. En daar heb ik een aantal vragen over. Welke soort woningen wilt u dat er worden gebouwd voor u, en/of voor uw kinderen als ze eraan toe zijn om op zichzelf te gaan wonen?

Op wat voor een soort woning zit jij als starter te wachten? En als u kleiner wilt gaan wonen, wat voor een woning zoekt u dan? Bouwen in andere delen van ons dorp zal ook niet stil komen te staan. In welke straten en buurten zijn aanpassingen nodig? 

Hoe ziet u wonen rond het centrum: voor welke doelgroepen en waar zijn de ideale plekken? Kan de woonkwaliteit in uw buurt beter? Ik hoor het graag.

Veel vragen, dat begrijp ik! Via onderstaande link of QR-code kunt u de woonenquête invullen. Dit kan tot en met dinsdag 16 mei. 

U kunt zo uw stem laten horen over het woonbeleid van ons dorp voor de komende vier jaar. Want wonen is van ons allemaal!

https://bit.ly/woonvisiewoudenberg 

Afbeelding