Afbeelding
redactie

Column Michel Hardeman

Column

Kom (ook) in beweging!

Maandagavond 12 september ondertekende onze wethouder Daphne de Kruif tijdens het Sportcafé in de voetbalkantine eindelijk namens de gemeente het Sportakkoord. Ik zeg bewust “eindelijk”, want Corona maakte eerdere ondertekening simpelweg niet mogelijk. 

Wat niet wil zeggen dat de deelnemers aan het Sportakkoord twee jaar hebben zitten duimendraaien, integendeel! Tijdens het Sportcafe werden vertegenwoordigers van sportclubs, deelnemers aan het Sportakkoord en enkele Raadsleden bijgepraat over hoe sport in Woudenberg zich ontwikkelt. 

En het gaat goed, maar het kan nog beter, zoveel werd me wel duidelijk.

Veel Woudenbergers doen al aan sport, alleen of in clubverband – niets aan de hand dus, zou je zeggen. Toch valt er nog een hoop te verbeteren. 

Zo worden Woudenbergers die hun clublidmaatschap opzeggen nauwelijks benaderd met de vraag waarom ze afhaken. Ligt dat aan het aanbod, de sfeer op de club, is de contributie niet meer op te brengen? Niemand die het weet. 

Een mooie kans om sporten in Woudenberg aantrekkelijker te maken en daarom een actiepunt van het Sportakkoord.

Sommige oplossingen zitten in heel kleine dingen. Zo is de Woudenbergse sportstrippenkaart een gratis manier om kennismakingslessen te volgen bij Woudenbergse sportaanbieders. 

Zo kun je op een aantrekkelijke manier ontdekken of een sport iets voor je is. Helaas bleek deze strippenkaart geen succes, totdat jongeren aangaven dat ze gewoon niet doorhadden wat dat voor een ding was, die strippenkaart. De strippenkaart werd omgedoopt tot sport-

 kaart en nu loopt het stukken beter.

De vraag “Hoe krijgen we de jeugd weer aan het sporten?” kent iedereen wel zo’n beetje. Het Sportakkoord gaat veel verder en richt zich op alle Woudenbergers: jong, oud, mensen met een bewegingsbeperking, de Woudenbergse LHBTIQ+ gemeenschap - echt iedereen. 

Daar hebben we met elkaar tijdens het Sportcafé op 12 september over nagedacht. Ik nodig u en jou graag uit om de volgende keer ook eens mee te praten tijdens een Sportcafé - avond, want met uw en jouw ideeën maken we sporten in Woudenberg nog leuker en bereikbaarder voor iedereen. 

Kijk op www.sportinwoudenberg.nl en kom (ook) in beweging!

Michel Hardeman, Fractievoorzitter CDA