Afbeelding
GemeenteBelangen Woudenberg

Column Peter van Schaik Fractievoorzitter GBW

Column

Column 

De aanpak van het dorpscentrum gaat echt serieuze vormen aannemen. De Visie op de Retail is klaar en de regisseur Detailhandelsontwikkeling is aan de slag gegaan. Wij maken ons sterk voor een gezellig, levendig en compact dorpshart. Een centrum waar het gezellig is om je boodschappen te doen, maar ook om lekker op een terrasje te zitten met een hapje en drankje. Tja, ik hoor het u al zeggen: wie kan daar op tegen zijn? En dat klopt. Toch blijft het een lastige klus om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. Wij hebben er vertrouwen in dat het gaat lukken. 

In de coronaperiode hebben we allemaal gemerkt hoe belangrijk sporten is en hoe dit gemist werd tijdens de lockdowns. Sport is voor GBW altijd belangrijk. GBW zal zich blijven inzetten op het behoud van bestaande sportmogelijkheden en uitbreiden waar dat kan en nodig is. 

Woudenberg groeit snel. In de afgelopen raadsperiode zijn er ongeveer 400 nieuwe woningen opgeleverd. We weten ook dat de nood hoog is. We moeten doorbouwen voor alle doelgroepen. Dat niet alleen, maar wat wij ook willen, is dat de beschikbare woningen zoveel mogelijk worden toegewezen aan de Woudenbergers. Dit uiteraard binnen de toegestane regelgeving. Door de toename van het aantal inwoners is ook de beschikbaarheid van voldoende 1e lijns zorg erg belangrijk (huisartsen, fysio, tandartsen). Hier hebben wij ons deze maand al sterk voor gemaakt, en zullen dat blijven volgen. Een opnamestop van patiënten wegens onvoldoende huisvesting is iets wat wij absoluut niet willen. Daar gaan we mee aan de slag!

Dan onze drukke N224. Voor GBW is het uitgangspunt dat de verkeersdruk van de N224 niet verder mag toenemen en dat hiervoor maatregelen genomen moet worden! Als GBW blijven we inzetten op nieuwe vormen van energie. Onze prioriteit is om eerst de daken vol te leggen met zonnepanelen, maar laten we niet vergeten om ook te blijven investeren in energiebesparende maatregelen. Wij maken ons sterk voor “Lokaal doen, wat lokaal kan”. In januari is b.v. een raadsbesluit genomen om veel materieel van de buitendienst te vervangen. Daar waar mogelijk zijn Woudenbergse bedrijven uitgenodigd om een offerte uit te brengen. Dit zullen wij blijven promoten. Voor uw eigen boodschappen? Koop dan ook zoveel mogelijk bij de plaatselijke winkeliers. 

Wij beschikken in Woudenberg al over mooie speelvoorzieningen voor de kinderen. Wij gaan verder met de uitrol van het “Actieplan spelen” welke is opgesteld in samenwerking met de buurtbewoners en jeugdige gebruikers. GBW blijft zich met veel plezier en energie inzetten voor Woudenberg en alle Woudenbergers!