De Heygraeff aan de Zeisterweg (18-05-1971)
De Heygraeff aan de Zeisterweg (18-05-1971) / foto: JosPe/K.C. van Lunteren

Historische avonden Stichting Oud Woudenberg

Algemeen

WOUDENBERG Op woensdagavond 24 en donderdagavond 25 april zal Stichting Oud Woudenberg in samenwerking met Stichting Reinaerde twee historische avonden organiseren met als thema: 65 jaar De Heygraeff; de geschiedenis van de plek en de zorg”. De avonden zullen plaatsvinden bij Reinaerde, locatie De Heygraeff. 

Eind 2024 zal De Heygraeff 65 jaar bestaan. Ooit begonnen in huize Geerestein werd eind 1959 de overstap gemaakt naar de oude woning van burgemeester P.A.G. baron van Heeckeren van Brandsenburg aan de Zeisterweg. Het oude woonhuis De Heygraeff bestaat inmiddels niet meer. Op deze plek is een moderne zorggemeenschap gekomen waar meer dan 160 mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking wonen. 

De woongemeenschap is in de afgelopen 65 jaar ook van karakter gewijzigd. We hebben fase-huizen gehad in het dorp en ook nu nog kennen we woningen in ons dorp voor begeleid wonen. Ook zijn er meerdere plekken in Woudenberg waar bewoners werkzaamheden verrichten. De geschiedenis van het voormalige landgoed de Heygraeff en de ontwikkeling die de zorg heeft doorgemaakt, zullen aan bod komen op deze boeiende avonden.

Zin in een avond vol boeiende geschiedenis en verhalen? Luister naar persoonlijke ervaringen van sprekers, waaronder een buurman en (oud) medewerkers. De avonden starten om 20.00 uur. De zaal - de grote zaal achter het restaurant - is open vanaf 19.30 uur. Het terrein is bereikbaar via de hoofdingang (de Heygraeff 3, 3931MK Woudenberg, volg de borden restaurant/OP3 (dat wil zeggen einde oprit linksaf (niet door de slagbomen) en vervolgens met de weg meedraaien). Het tweede gebouw rechts is de locatie waar de avond zal worden gehouden. Daar is ook voldoende parkeergelegenheid in de buurt.