Afbeelding
foto: Jan Ligthartschool

Jan Ligthartschool houdt fietslichttelactie

Algemeen

WOUDENBERG Vorige week maandag hebben de verkeersouders van de Jan Ligthartschool een Veilig Verkeer Nederland een actie gedaan waarbij de fietsverlichting centraal stond. 

Van elke leerling of ouder die met de fiets naar school kwam, werd geregistreerd of de fietsverlichting aan stond. In totaal zijn 115 fietsen geteld, hiervan hadden 51 fietsers de juiste, dus zowel voor- als achterverlichting aan staan. Dit is 44.35%. De overige 55% had geen enkele verlichting aan, of alleen de koplamp of het achterlicht. 

De school is geschrokken van dit slechte resultaat. “Als school kunnen we niet veel meer doen dan ouders en leerlingen er door dit soort acties op blijven attenderen dat de veiligheid van het kind staat en valt met goede fietsverlichting”. Gedurende de hele actie die ochtend was de straatverlichting aan. Dit houdt in dat ook de fietsverlichting aan moet. Wat opviel was dat ook leerlingen en ouders van andere Woudenbergse scholen op deze fietsroute langskwamen en ook vaak niet de juiste verlichting aan hadden. Een punt van aandacht dus voor heel Woudenberg!