Teun Reedijk overhandigt voorzittershamer aan Danielle Stalman
Teun Reedijk overhandigt voorzittershamer aan Danielle Stalman

Een feest voor alle Woudenbergers

Algemeen

WOUDENBERG Met een nieuw bestuur start het Oranjecomité Woudenberg aan de voorbereidingen van Koningsdag 2023. Een dag dat een feest moet worden voor alle inwoners van Woudenberg.

Aan tafel met Danielle Stalman en Teun Breedijk kijken we kort terug op de afgelopen jaren maar ligt de focus op komende Koningsdag.

Teun vertelt hoe het afgelopen jaar verschillende bestuursleden aangegeven hadden hun functie ter beschikking te willen stellen. Ondanks dat ze hun functie de afgelopen periode met veel plezier hadden bekleed waren persoonlijke redenen de aanleiding om bij het Oranje comité te stoppen. Reinier Klein, Andrea Middel en Hans Veldkamp zijn veel dank verschuldigd voor hun niet aflatende inzet in de afgelopen jaren.

Ook voor Teun voelde het goed om toen het stokje ook over te gaan dragen, waarna Danielle werd gevraagd als voorzitter. Het oude bestuur wordt dan wel vervangen, maar dit zal geen gevolgen hebben voor de invulling van het programma rondom Koningsdag, vertelt Danielle. 

Oud gedienden Ingrid Nieboer, Linda van de Broek en Wilco Kelder worden vanuit de werkgroepen toegevoegd aan het bestuur en met nieuwkomers Martin Nauta als penningmeester en Ad Louter als secretaris staat er volgens Danielle een mooi team.

Danielle vertelt bevlogen over de invulling van de Koningsdag. We behouden wat goed is en willen graag aanvullingen aan het programma toevoegen waardoor we alle inwoners van Woudenberg bereiken.

Waar de ouderen van Woudenberg de afgelopen jaren, mede vanwege de corona pandemie, te weinig aan bod zijn gekomen, zal Hennie ter Maaten hen bij de festiviteiten betrekken.

Ook willen we graag voor de groep jongeren tussen de 12 en 18 jaar aansprekende activiteiten organiseren. Deze groep nodigen we van harte uit met ideeën te komen voor de invulling van de feestdag.

Om van Koningsdag een echte feestdag te maken kan men niet zonder financiële bijdragen van donateurs en sponsoren. Danielle geeft aan dat het oude bestuur een mooi financieel fundament heeft achtergelaten om op door te gaan maar dat ze ook blij is met alle bedrijven en particulieren die de festiviteiten rondom de verjaardag van de Koning willen ondersteunen. Natuurlijk wordt de bijdrage van hoofdsponsor Albert Heijn enorm gewaardeerd maar ook alle andere sponsoren en de bijdrage vanuit de gemeente maken het werk van het comité mogelijk. Zij hoopt op onverminderde steun van alle sponsoren, adverteerders en donateurs. 

Teun wil nog wel kwijt dat hij het contact met de ondernemers altijd als zeer plezierig heeft ervaren. Altijd kon hij bij hen terecht voor een financiële bijdrage of een bijdrage in natura. Het kenmerkt volgens hem de betrokkenheid van de ondernemers met de Woudenbergse samenleving.

Het nieuwe bestuur heeft er erg veel zin in om er weer een mooi feest van te maken voor alle Woudenbergers, inclusief de gasten die in Woudenberg Koningsdag willen vieren. Het afgelopen jaar waren er lovende woorden van campinggasten voor de invulling van deze feestdag.

Danielle roept, tot slot, alle Woudenbergers op om er samen een mooi feest van te maken. Dat kan volgens haar alleen met de inzet van vrijwilligers. Zij geeft aan dat het meedoen als vrijwilliger voor nieuwe inwoners ook een unieke kans is om te integreren in het dorp. Zelf is zijn ooit als nieuwkomer in het dorp komen wonen, maar nadat ze als vrijwilliger bij verschillende organisaties betrokken is geraakt is zij zich steeds meer Woudenbergse gaan voelen.

OPROEP AAN DE JONGEREN VAN WOUDENBERG

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en heb jij mooie, goede, fantastische ideeën om de komende Koningsdag in Woudenberg onvergetelijk te maken, geef dit dan door aan secretaris@oranjecomitewoudenberg.nl

Met jullie hulp kan het Oranje comité ook voor jullie invulling geven aan het programma van deze dag.

Alle ideeën zijn welkom. Je kunt het zo gek niet bedenken of het Oranje comité kijkt of het haalbaar is. Deel dus je ideeën zodat deze dag ook voor jullie een bijzondere, leuke, geweldige dag wordt.

Er samen een mooi feest van maken