Afbeelding
Streef

Voorbereidingen ‘The story of ….. (Abraham)‘ in volle gang

Algemeen

WOUDENBERG ‘The story of …’ is een interkerkelijk evenement voor en door mensen van alle leeftijden, kerkelijke en niet-kerkelijke bandleden, solisten, koorleden en een verteller.

Mirjan en Ansel, twee van de trekkers van dit project, vertellen dat al tijdens de voorbereiding en de uitvoering van de musical ‘Jacob’ in 2019 ideeën zijn ontstaan voor een ander vorm van muzikale uitvoering dan een musical, die om de 4 jaar vanuit de Voorhof werd georganiseerd en uitgevoerd. De musical ‘Jacob’ was de eerste musical met live muziek. Dat smaakte naar meer! Zo ontstond het plan om zelf een musical te gaan schrijven. Al brainstormend ontstond een heel ander plan: een uitvoering in een ‘the passion’- stijl: ‘The story of …’. Dit is het geesteskind van Ansel Standaart, die een aantal jaren professioneel betrokken is geweest bij The Passion, het muzikale Paasevenement dat jaarlijks op Witte Donderdag wordt uitgevoerd en op TV wordt uitgezonden. Al snel kreeg hij hulp van zijn vader Martin, Mirjan Schep, toneelschrijver bij toneelvereniging ´t Scherm, en ds. Marten Jan Kooistra, predikant bij de Voorhof. Zo ontstond het kernteam.

Er zijn heel wat brainstormsessies aan vooraf gegaan voordat er uiteindelijk 15 geschikte nummers zijn gekozen bij het verhaal van Abraham. Het doel van de uitvoering is om een oud verhaal op een eigentijdse manier vorm te geven. Het is een muzikaal-bijbels evenement bestaande uit 15 nummers uit de top 2000, waarbij de muziek het verhaal vertelt. Het plan is om vanaf eind augustus/begin september op de woensdag te oefenen. Het koor, de solisten en de band komen 1 keer per 2 weken op de woensdagavond bij elkaar. De oefentracks zijn digitaal beschikbaar zodat iedereen ook thuis met de muziek aan de slag kan. Het plan is om het evenement in het eerst kwartaal van 2023 op 4 verschillende locaties in Woudenberg uit te voeren.

Inmiddels is er al een eerste auditieronde geweest en was er op 15 juni een informatie avond, waar al enthousiast werd meegezongen met de gekozen nummers. Om het muzikale gezelschap compleet te maken zijn wij nog op zoek naar: een dwarsfluitist, een trompettist, een akoestisch gitarist, een elektrisch gitarist, een basgitarist, koorleden (m.n. tenoren), solisten en niet te vergeten sponsoren! Voor meer informatie kan je bellen met Ansel Standaart, via nummer 06 – 34 17 96 64. Om je aan te melden kan je een mail sturen naar: storyof@pkndevoorhof.nl