Afbeelding
Foto: redactie

Gesprek over verkeer Stationsweg

Algemeen

WOUDENBERG – Het Woudenbergse college van burgemeester en wethouders wil met haar Scherpenzeelse collega’s een gesprek voeren over de leefbaarheid en de verkeersdrukte op de Stationsweg Oost. Ze wil samen met de buurgemeente optrekken om een goede oplossing te vinden voor de grote verkeersoverlast op de weg.

De gemeente Scherpenzeel heeft grote bouwplannen voor bedrijven en woningen. Het verkeer moet vooral over de Stationsweg Oost worden afgewikkeld. Dat blijkt uit de omgevingsvisie van Scherpenzeel. Daar heeft het Woudenbergse college op gereageerd. 

De gemeentebesturen van Woudenberg en Scherpenzeel denken over veel onderwerpen wel ongeveer gelijk, maar over de leefbaarheid en de verkeersdrukte op de N224 Stationsweg Oost dus niet. 

Het Woudenbergse college maakt zich in een reactie ‘grote zorgen’ over de gevolgen van de Scherpenzeelse plannen voor de leefbaarheid langs de Stationsweg Oost en in de rest van Woudenberg. Scherpenzeel en Woudenberg liggen in twee verschillende provincies en horen bij twee verschillende regio’s. In die regio’s worden ontwikkelingsplannen gemaakt. 

Woudenberg en Scherpenzeel zitten in de planfase niet bij elkaar aan tafel. Dat maakt dat Woudenberg niet eerder haar visie op ideeën kan geven en kan proberen de plannen bij te sturen.

Scherpenzeel presenteerde onlangs een omgevingsvisie, waarin de uitbreiding van het bedrijventerrein het Zwarte Land een vaststaand feit lijkt te zijn. Ook wil Scherpenzeel nog 800 woningen bouwen.

Het Woudenbergse college maakt uit de visie op dat Scherpenzeel daarna nog meer bedrijven en woningen wil bouwen. 

Dat verkeer zal allemaal over de Stationsweg Oost moeten rijden of stilstaan, als de weg helemaal vol is.

Het Scherpenzeelse college noemt wel de verkeersdrukte bij Maarsbergen als probleem, maar gaat niet in op de overlast op de N224.