Vermoeid maar trots laat Arnold Keller de certificaten zien van de door hem zojuist behaalde Wereldrecords
Vermoeid maar trots laat Arnold Keller de certificaten zien van de door hem zojuist behaalde Wereldrecords

Arnold Keller zevenvoudig wereldrecordhouder

Algemeen

WOUDENBERG Op vrijdag 25 september jl. deed Arnold Keller de laatste twee recordpogingen van zijn actieve sportloopbaan. In de LetOp Woudenberg hebben jullie kunnen lezen wat hem dreef en welke pogingen hij zou gaan doen om aan al zijn titels toe te voegen.

Bijzondere prestatie

Afgelopen week hadden wij contact met Arnold Keller vanwege de door de hem ontvangen definitieve en originele certificaten van zijn laatste records.

Dat Arnold een bijzondere prestatie heeft weten te leveren blijkt wel uit de reactie van de International Records Support Group. Op haar website, www.IRSG.eu is een heel artikel gewijd aan de geslaagde recordpogingen van Arnold. Onder de kop “71-jarige kanjer vestigt twee Wereldrecords” gaat het IRSG in op het behaalde wereldrecord. De van beide recordpogingen gemaakte filmpjes staan op deze site en hierin is goed te zien welke prestatie is geleverd.

In het tweede filmpje, waarin het wereldrecord push-up is vastgelegd, is te zien dat Arnold tot het uiterste is gegaan. Na een minuut voluit gaan was Arnold volledig verzuurd en kon hij zijn benen niet langer in bedwang houden.

Pushups Arnold Keller edition

Dat deze inspanningen ook bij de IRSG bewondering oogsten blijkt uit het feit dat deze manier van push ups een eigen naam heeft gekregen de “Pushups Arnold Keller edition”. Hiermee wordt door de IRSG de prestatie op een bijzondere manier op waarde geschat.
Het spreekt voor zich dat Arnold als naamgever enorm trots is dat deze challenge zijn naam mag dragen.

Van Europees record naar Wereldrecord

Bij aanvang van zijn recordpogingen ging Arnold voor een Europees record 'meeste punches in één minuut'. Vooraf werd ingeschat dat het wereldrecord van 700 punches te hoog gegrepen zou zijn. Een inschatting die achteraf juist bleek te zijn. Met 549 punches, doe dit maar eens na, vestigde Arnold een Europees record. Echter de IRSG is van mening dat deze prestatie zo bijzonder is dat een nieuwe leeftijdscategorie is toegevoegd, Punches in de leeftijdscategorie 65+. Door de toevoeging van deze categorie mag Arnold ook hier de titel wereldkampioen voeren.

Einde carrière of begin van nieuwe uitdagingen

In ons vorige gesprek gaf Arnold aan dat deze recordpogingen een afsluiting van zijn actieve carrière zouden betekenen. Maar de toekenning van de twee records, waarbij een zijn naam mag dragen, brengt Arnold aan het twijfelen. Is het aantal van 7 wereldrecords een mooi einde of is het een begin naar een volgend doel.

Arnold geeft aan dat hij, nu deze records binnen zijn, een nieuw doel heeft. Hij wil graag 10 wereldrecords vestigen. De vraag is alleen nog waarin hij deze records wil vestigen. Arnold kennende zullen dit waarschijnlijk weer uitdagingen zijn die passen bij deze sportieve Woudenberger.

Arnold daagt alle Woudenbergers uit

Dat records er zijn om gebroken te worden is voor alle sporters een bekend gegeven. Ook Arnold realiseert zich dat zijn records niet eeuwig zullen blijven staan. Maar wat zou het, volgens hem, mooi zijn als één van zijn records gebroken wordt door een inwoner van Woudenberg.

Daarom daagt Arnold de sportieve en misschien nu nog niet zo sportieve Woudenberger uit een van zijn 7 records te verbreken. Uiteraard wil Arnold daar graag zijn steentje aan bijdragen om je daarbij te helpen.

De 7 wereldrecords

Welke records staan op naam van Arnold en welke uitdaging moet je aangaan om deze te verbreken.

In 1990 werd het eerste record gevestigd. Arnold fietste 45,6 km op een eenwieler. De opbrengst van deze recordpoging ging naar de Stichting Wereldkinderen.

Drie jaar later werd opnieuw een recordpoging omgezet in een wereldrecord. Nu fietste Arnold in een uur 25,944 km achteruit. Ook aan deze recordpoging was een goed doel verbonden. De opbrengst ging dit keer naar Buurtvereniging ’t Spoor.

In 1997 moest Arnold weer op de eenwieler aan de bak. In 1995 wist Almeerder F.G Rooze zijn oude record uit de boeken te fietsen. Met een afstand van 100,5 km wist Arnold zijn oude record weer terug in handen te krijgen.

In 1999 kon Arnold zijn 4e wereldrecord op zijn naam brengen. 3065 sit-ups waren hiervoor meer dan voldoende. Voor deze prestatie had hij 1 uur en 32 minuten nodig. Uiteraard werd deze poging zonder onderbreking uitgevoerd.

Acht jaar later veroverde hij zijn verbroken record Achteruitfietsen weer terug.

De laatste recordpoging, voor eerdere genoemde 2 wereldrecords, vestigde Arnold samen met Julian Veldhuizen. In Zeist fietsten zijn ruim 15 km achteruit op een tandem. Een bijzonder prestatie die zowel in de kranten als op televisie landelijke bekendheid kreeg.

Ga de uitdaging aan.

Ben jij degene die een van de records van Arnold wil aanvallen en wellicht verbreken, neem dan contact op via redactie@letopwoudenberg.nl

Bart Radstaake

Uitdaging om één van Arnolds 7 records proberen te verbreken

Uitreiking door de inspecteur van International World Records Organisation