Afbeelding

Pollepel-doorgeef-recept

Algemeen

Woudenbergs Pollepel-doorgeef-recept

Een nieuw item voor de LETOP Woudenberg. Leuk, jazeker leuk. De bedoeling is dat je een recept hebt wat je heel lekker vindt en waar je een mooi verhaal en/of foto bij kan vertellen/toevoegen. Daarna geef je de pollepel door aan iemand waar of waarmee je wel eens lekker gegeten hebt en die ook wel een “pollepel recept” wil doorgeven.

In de Let op Woudenberg mag ik het spits afbijten. Mijn naam is Heleen en ik woon samen met mijn gezin in Woudenberg. Samen met vrienden/familie dineren is een hobby van me. De voorbereiding van het koken doe ik met veel plezier. Ik zal de recepten ontvangen via het onderstaande mailadres (Pollepel.recept@gmail.nl) en zorgen dat het recept in de krant komt.

Mijn verhaal en recept

Ik was een jaar of 16 en ging in de zomer voor vakantiewerk naar Engeland. Au pair voor vier kinderen in een Nederlands gezin wat in Engeland woont. Super, mooie tijd gehad en daar Engelse recepten klaar mogen maken.

Hier volgt mijn recept wat makkelijk te maken is en heerlijk smaakt.

Voor 4 personen:
4 kipfilet
2 ons ontbijtspek
2 blikken champignon Campbell’s Soup (gecondenseerde soep)
Tonnetje zure room
Rijst

Bereidingswijze:

Wikkel het ontbijtspek om de kipfilet
Leg de 4 kipfilets met spek in een overschaal Laat de kipfilet 15 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden) Ondertussen de zure room met de Campbell soup goed vermengen met elkaar. De kipfilet met ontbijtspek uit de oven halen en de Campbell’s soup over de kipfilet met ontbijtspek gieten. Vervolgens 20 minuten in de oven zetten. Na 20 minuten is de kipfilet klaar om op tafel te zetten. Je kunt het eten met zowel rijst als met aardappels. Als groente eten wij er aangemaakte sla en rode kool (zonder appel) bij.

Eet smakelijk en lekker genieten van het tafelen en je gezelschap. Hartelijke en vele groeten, Heleen Groen- van den Beld

De pollepel geef ik door aan: SANDRA VAN ROSSUM. Dank je wel dat jij het eerste pollepel-doorgeef-recept wil mailen. Het recept graag mailen voor 22 november naar: Pollepel.recept@gmail.nl