Afbeelding

Jongens A1 volleybal kampioen in de Topklasse

Sport

Volleybal Zaterdag 13 april was het feest in De Camp omdat de jongens van de A1 in een wedstrijd tegen Apollo 8 JA 1 met 3-1 hebben gewonnen.

De jongens waren in de eerste helft van dit volleybalseizoen kampioen in de Hoofdklasse. Door deze geweldige prestatie mochten ze de tweede helft van het seizoen gaan spelen in de Topklasse. Na een moeizame start in deze klasse wisten ze een paar weken geleden hun sterkste tegenstander, SalVo ‘18 met 4-0 te verslaan, hierna was de strijd nog niet gestreden, maar dit maakte wel de kansen een stuk groter.

Afgelopen zaterdag was er nog één puntje nodig om als eerste te eindigen in de poule van de Topklasse. In de eerste set zaten ze er gelijk lekker in en de eerste set werd met 25-17 gewonnen. In de tweede set stuiten ze op wat meer tegenstand maar ook deze set haalden ze met 25-20 binnen. In de derde set liep het allemaal naar wens, ook deze set wonnen de Woudenbergse jongens met 25-16. De laatste set begon Apollo met een voorsprong, die op een gegeven moment wel weer gelijk getrokken werd door de JA1 van Woudenberg, maar helaas in de eindsprint hield Apollo de voorsprong die ze hadden opgebouwd vast en moesten de Woudenbergse jongens de laatste set uit handen geven en won Apollo met 25-21.

Maar het kampioenschap werd binnen gehaald en de vreugde hierover spatte er vanaf. Ze werden gehuldigd met een medaille, en in de kantine werd het feest gevierd met taart. Dit was de laatste wedstrijd in deze samenstelling waarin ze heel veel jaren hebben gespeeld omdat het hele team verder gaat in verschillende herenteams bij Volleybal Woudenberg.