Daan Banning opgejaagd door twee Argon spelers
Daan Banning opgejaagd door twee Argon spelers / foto: Bart Radstaake

Degradatieduel onbeslist

Sport

VOETBAL Het duel tussen Argon uit Mijdrecht en Woudenberg was misschien wel de laatste kans voor beide ploegen om richting de plaatsen te komen die recht geven om nacompetitie. Verlies zou vijf wedstrijden voor het einde een zekere degradatie inleiden.

De intenties van Woudenberg aan het begin van de wedstrijd waren goed. Met 3 echte aanvallers wilden ze duidelijk maken dat ze maar voor een ding naar Mijdrecht waren gereisd en dat was winst en de o zo belangrijke 3 punten. Deze instelling pakte in de 4e minuut direct goed uit. Een foutje in de verdediging van de thuisploeg gaf linksbuiten Mark Radstaake de kans om vrij op de Mijdrechtse goalie af te gaan. Werd zijn inzet in eerste instantie nog gekeerd, in de rebound wist Mark de bal echter wel succesvol tot een doelpunt ter promoveren. 

De voorsprong leidde echter niet tot de gewenste rust in het spel van de Woudenbergers. Het spel was van beide kanten niet goed en de angst om te verliezen leek de overhand te hebben. Na een kwart wedstrijd kreeg Woudenberg een enorme tegenvaller te verwerken. De een week eerder van een blessure teruggekeerde Rick Staal moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Lars Donker. De thuisploeg kreeg naar mate de wedstrijd vorderde de overhand en het was deze middag aan keeper Daan Schennink te danken dat de Geel-Zwarten met een minimale voorsprong de rust ingingen.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Weinig goed voetbal en de thuisploeg die iets beter in de wedstrijd zat. Het was des te opmerkelijker dat Woudenberg na een uur spelen de voorsprong verdubbelde. Het was spits Jarie van Egdom die een van de weinige kansen succesvol wist af te ronden. Dit doelpunt was voor beide trainers aanleiding om volop te gaan wisselen. Voor de Noord-Hollanders pakten de wissels beter uit dan voor de ploeg van Jeroen Peters en Yorick Versteeg. De thuisploeg werd na de wissels niet slechter en de bezoekers werden er niet beter op. Met nog vijf minuten in de reguliere speeltijd te gaan werden de aanvallende intenties van Argon beloond met de aansluittreffer. Het moment dat het thuispubliek weer hoop kreeg op minimaal een verdiend punt. Argon drong aan en Woudenberg mocht haar keeper danken dat ze lang in een overwinning bleven geloven. Tot de 95e minuut. In een ultieme poging wist de Mijdrechtse ploeg de verdiende gelijkmaker te scoren. De uitstekende fluitende leidsman liet na de gelijkmaker nog een aantal minuten doorspelen maar tot doelpunten leidde dit niet meer. Door het gelijke spel blijven beide ploegen ver achter op concurrent De Meern dat tegen kampioenskandidaat BFC een gelijkspel wist te halen. Voor beide ploegen geldt dat de competitie langzaam een stille dood lijkt te sterven en dat zij zich kunnen opmaken voor een seizoen in de 2e klasse.