Afbeelding

Volleybalheren doen plicht en pakken de volle buit

Sport

VOLLEYBAL Sporthal ‘de Camp’ was afgelopen zaterdag in een feestelijke stemming onder meer door het kampioenschap van het tweede herenteam van de volleybalvereniging Woudenberg. Het eerste herenteam is nog steeds in de race voor promotie naar de 2e divisie volgend jaar, maar dan moeten ze wel blijven winnen.

De tegenstander was Pegasus uit Nijmegen, bepaald geen hoogvlieger. Maar de uitwedstrijd speelde Focus4u/Woudenberg zeer zwak en verloor in een dramatische vijfsetter. Zeer onnodig puntenverlies, maar dat kenmerkt dit seizoen in zijn algemeenheid.

De heren waren uit op revanche en begonnen de wedstrijd met: Vincent Schotanus, Jan Pieter Kooy, Marnix de Bruin, Thomas Moraal, Koos Jol, Rik Blokhuis en Ties Haket. Mark Stam en Bertrik Eland namen plaats op de bank nadat zij ook al met jongens A en het tweede herenteam hadden meegedaan. Jochem Koetsier was helaas ziek en niet aanwezig.

De thuisspelende ploeg begon uitstekend aan de wedstrijd. Serverend werd er veel druk gelegd, de pass lag uitstekend en hierdoor konden de aanvallers over het algemeen zeer makkelijk scoren. Als je op deze manier speelt dan is het maar een simpel spelletje en blijkt dat dit soort tegenstanders geen partij hoeven te zijn.

De set werd met 25-17 gewonnen. De tweede set liet hetzelfde spelbeeld zien, eigenlijk haalde iedereen een goed niveau en hadden de bezoekers uit Nijmegen geen schijn van kans: 25-16.

In de derde set leek er lang geen vuiltje aan de lucht. Het was misschien niet zo overtuigend meer als de eerste twee sets, maar de voorsprong was gedurende de hele set 4 punten. Aan het eind van deze set verdween dit echter als sneeuw voor de zon na een goede serviceserie van de bezoekers.

Ineens was de eindfase spannend, maar bleef de ploeg toch rustig: 26-24 winst. Hierna was het verzet gebroken van Pegasus. Bertrik en Mark maakte hun welverdiende minuten in het veld. Het einde van deze wedstrijd was geheel de verdienste van Mark, met een goede service en een uitstekende aanval besliste hij de wedstrijd: 25-14.

De tweede 4-0 overwinning op een rij voor de ploeg van Vermeer/Holl. Met nog twee wedstrijden te gaan staat de ploeg er goed voor om na het seizoen recht te hebben op promotiewedstrijden.
De volgende wedstrijd is tegen SSS in Barneveld, de nummer twee van de competitie. Dat zal zeker een lastige wedstrijd worden, want de ploegen hebben al twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. Beide wedstrijden eindigde in een 3-2, eerlijk verdeeld onderling.