Alec Stalman (rechts op de foto): ‘we wilden wel, maar het heilige vuur ontbrak’. / foto: Marco Holtsingel

Voetballers geven niet thuis in cruciale wedstrijd

Sport

VOETBAL In de strijd om directe degradatie te ontlopen heeft Woudenberg zaterdag een gevoelige nederlaag geleden tegen concurrent de Meern. Na negentig minuten voetbal, waarin de hoogtepunten en de kansen schaars waren, trokken de bezoekers aan het langste eind. Op Sportpark de Grift werd het 0-1. Ook in de uitwedstrijd in november moest Woudenberg de meerdere erkennen in de Meern.

Destijds werd het 2-0. De laatste overwinning van de geel-zwarten dateert van 24 februari. Daarna werden in maart drie nipte nederlagen geleden tegen subtoppers, waardoor Woudenberg onder de degradatiestreep is gezakt. Tegenstander de Meern bevond zich één plekje boven de thuisploeg, met twee punten meer en één wedstrijd minder gespeeld. Het belang van de wedstrijd was groot voor beide ploegen. Linksback Alec Stalman is bezig aan zijn zesde seizoen in de hoofdmacht van Woudenberg en speelde dit seizoen tot dusver alle wedstrijden. ‘Vooraf hadden we er vertrouwen in. De laatste wedstrijden, tegen betere tegenstanders, was ons spel goed. Het geloof was er dat we vandaag een goed resultaat konden halen’.

Trainer Jeroen Peters had in de basis een plekje ingeruimd voor routinier Rick Staal. Hij nam in de 4-4-2 opstelling plaats in de spits naast Jarie van Egdom. Op het middenveld keerde Daan Banning terug ten koste van Lars Donker. Al binnen één minuut verscheen van Egdom oog in oog met de keeper. Zijn schuiver bleek echter een prooi voor de sluitpost van de Meern. Het was misschien wel de grootste kans voor de thuisploeg deze middag. Het lukte geen van beide ploegen grip te krijgen op de wedstrijd. Toch was het de Meern dat vijf minuten voor de pauze de score wist te openen. Onnodig balverlies in de as van het veld leidde de treffer van de gasten in. Kort daarna kreeg Staal een goede kans de stand weer gelijk te trekken, maar opnieuw bleek de keeper van de Meern een sta-in-de-weg.

Stalman : ‘Niet iedereen zat goed in de wedstrijd. In de rust hebben we elkaar erop gewezen dat dit de wedstrijd is waar het om ging. Daar leek het tot dat moment niet op. We spraken af in de tweede helft vol voor de overwinning te gaan. Daarvoor moesten wel basisafspraken worden nagekomen. Er moest meer worden gecoacht , beter als collectief druk worden gezet en vooral meer strijd worden geleverd’.

Toch veranderde er weinig aan het spelbeeld. Het spel aan de kant van de thuisploeg bleef ongelukkig, slordig en pover. Stalman: ‘De wil was er echt wel, maar het zat er vandaag gewoon niet in. Het heilige vuur ontbrak’. Ook een driedubbele wissel wist het tij niet te keren. De Meern hield vrij eenvoudig stand en was zo na 90 minuten de gelukkige maar niet onverdiende winnaar.

De stemming na afloop in de Woudenbergse kleedkamer was gelaten. Stalman: ‘Spelers waren boos of teleurgesteld. Het was stil, we hebben elkaar geen verwijten gemaakt. Onderling is de sfeer sowieso wel goed’. Woudenberg kan zijn wonden likken. In de resterende zes competitiewedstrijden zal het een gat van vijf punten moeten overbruggen naar de elfde plek. Stalman: ‘We moeten door. Het wordt lastig, maar we gaan niet opgeven. Kijken van wedstrijd naar wedstrijd en hopen op een wonder. We willen het seizoen goed afsluiten, met het oog op volgend jaar en om de spelers die stoppen een mooi afscheid te geven’.