Afbeelding

Volleyballers houden kans op promotie

Sport

VOLLEYBAL De ploeg van Erwin Vermeer/Arnoud Holl kent diepe dalen en hoge pieken dit seizoen. Ondanks alles heeft de ploeg nog steeds een reële kans op promotie naar de tweede divisie. Dit zal niet rechtstreeks gaan, want die kans is inmiddels wel verkeken, maar via promotie/degradatie wedstrijden is het nog steeds mogelijk.

Afgelopen zaterdag speelden de heren een uitwedstrijd in Dronten tegen Libero’99. Deze ploeg is bepaald geen hoogvlieger in de competitie, maar weet toch in elke wedstrijd sets te winnen. De volleybalheren waren dus gewaarschuwd, aangezien een 4-0 overwinning zeer welkom zou zijn in deze fase van het seizoen. De basis bestond uit: Jan Pieter Kooy, Vincent Schotanus, Thomas Moraal, Koos Jol, Jochem Koetsier, Rik Blokhuis en Ties Haket. Op de bank namen Marnix de Bruin, Bertrik Eland en Mark Stam plaats.

Dit was de eerste wedstrijd in tijden dat de volleyballers bij de les waren vanaf het begin. De laatste wedstrijden keek de ploeg elke keer tegen een achterstand aan. In Dronten was Focus4u/Woudenberg scherp. Alle facetten van het volleybalspel gingen eigenlijk goed en dan blijkt ineens hoe goed de ploeg eigenlijk kan volleyballen. De set werd met 25-18 gewonnen. De tweede set was misschien nog wel beter. De pass lag goed waardoor Rik zijn aanvallers prima kon bedienen, ook met enkele mooie combinatie aanvallen. Koos had het op midden erg naar zijn zin en maakte enkele prachtige punten. Tot slot was de servicedruk prima waardoor de thuisploeg zelden een fatsoenlijke aanval kon opbouwen; 25-15 was het resultaat.

Ook over de derde set valt weinig te zeggen, behoudens dat Bertrik nog in het veld kwam voor Thomas. De set werd makkelijk gewonnen en zo werd deze wedstrijd zowaar geen vijfsetter. Van de 19 gespeelde wedstrijden zijn er namelijk 9 in een vijfsetter geëindigd dit seizoen.

De vierde set begon Focus4u/Woudenberg echter slap aan de set. Al snel was er maar liefst een 5-0 achterstand en die bleef zo tot 14-10. Een goede serviceserie van Rik bracht de ploeg terug in deze set. Daarna was de uitploeg eigenlijk weer de bovenliggende partij en werd ook deze set gewonnen: 25-21.

Na 19 wedstrijden staat Focus4u/Woudenberg op een plek die recht geeft op promotiewedstrijden aan het eind van het seizoen. Echter zo ver is het nog lang niet, ook in de laatste drie wedstrijden moet gewoon gewonnen worden om die plek te behouden.