Sylvia van Waveren

KV Woudenberg 2 kampioen en promoveert naar de eerste klasse

Sport

Door Sylvia van Waveren

KORFBAL De tribunes in de Camp zaten zaterdag afgeladen vol voor de laatste en belangrijkste wedstrijd van het tweede selectieteam van korfbalvereniging Woudenberg.

Dit team met jonge talenten heeft een intensief en spannend zaal seizoen gedraaid en had nog 1 punt nodig voor het kampioenschap. Het beloofde heel spannend te worden, want tegen de tegenstander Rust Roest uit Eindhoven was eerder in Brabant nog gelijk gespeeld. Zij konden Woudenberg dus nog van het kampioenschap afhouden.

Na een prachtige wedstrijd die eindigde in 20-13 kon het feest losbarsten. Pim Veenendaal ontving als trotse aanvoerder een grote overwinningsbeker en het publiek werd bedankt door het team. De promotie naar de eerste klasse is nu een feit, iets wat de vereniging vurig wenste om een goede doorstroom van talent te kunnen behouden.

Het eerste selectieteam won daarna ook in een afgetekende wedstrijd met 27-14 van Viking uit Wijk bij Duurstede, waarmee de zaalcompetitie als middenmoter kon worden afgesloten. Dit team moest helaas afscheid nemen van één van haar beste en markantste spelers Herbert van de Belt die zal stoppen met korfballen. Toen Herbert in de laatste 5 minuten van de wedstrijd een goal scoorde, kreeg hij een publiekswissel. De gehele tribune stond op de banken om hem te bedanken. Herbert staat bekend om zijn mooie acties, zijn fanatieke drive die het hele team kon meetrekken en zijn enorme korfbalhart. De vereniging zal deze speler met een grote winnaarsmentaliteit erg missen.

De Woudenbergers bereiden zich vanaf komende week voor op de buitencompetitie. De eerste competitiewedstrijden vinden plaats op zaterdag 6 april op Sportpark de Grift.