Afbeelding

Zuidvogels veel te sterk voor Woudenberg

Sport

Uitslag doet anders vermoeden

VOETBAL Het weekend voor de voor Woudenberg beslissende weken stond de wedstrijd tegen Zuidvogel in Huizen op het programma. Een tegenstander waartegen Woudenberg de laatste jaren weinig succes boekte.

De laatste overwinning van Woudenberg tegen Zuidvogels stamt al weer uit het seizoen 2016 / 2017. Door doelpunten van Kevin Bakker en Mark de Graaf nam Woudenberg de punten mee uit Huizen. Daarna was het telkenmale geen pretje voor de Geel Zwarten om de Huizenaren te bestrijden. Met 7 verliespartijen en een doelsaldo van 3 voor en 28 tegen waren de vooruitzichten vooraf niet hoopvol.

Woudenberg startte met de laatste weken defensieve tactiek om Zuidvogels van scoren af te houden. Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat er voor Woudenberg weinig te halen viel. Een beter Zuidvogels was op alle posities op het veld beter en Woudenberg kon slecht zelden onder de druk uit komen. Het eerste kwart van de wedstrijd kon Woudenberg nog stand houden maar een doelpunt hing in de lucht. Een foute terugspeelbal leek de openingstreffer in te leiden maar gelukkig stond het vizier van de thuisclub nog niet op scherp.

Met een half uur spelen viel dan toch de eerste treffer. Een standaard situatie leidde de openingstreffer in. Vanuit een corner stonden 4 speler van Zuidvogels bij de tweede paal volledig vrij en het was Ken Ebulue die met een simpele voetbeweging de 1-0 aantekende. Met de voorsprong in de rug werd de druk op het doel van doelman Daan Schennink steeds groter. Echter hij wist met een aantal prima reddingen de 1-0 stand tot aan de rust vast te houden.

Na de rust nam Rick Staal de plek in van Daan Banning. Beide spelers zijn nog niet in staat om de volledige 90 minuten mee te draaien maar kunnen de komende weken als routiniers wel het verschil gaan maken. Het is voor de coaches Jeroen Peters en Yorick Versteeg te hopen dat beide spelers vanaf volgende week vanaf de start mee kunnen doen. De tweede helft eenzelfde spelbeeld. Zuidvogels dat kans op kans miste en Woudenberg dat er niets tegenover kon zetten. Met het verstrijken van de tijd nam de hoop op een toevallige treffer voor Woudenberg toe. In de laatste minuten ging zelfs keeper Daan Schennink mee naar voren om voor de nodige onrust in het 16 meter gebied van de tegenstander te zorgen. In de allerlaatste minuut was hij zelfs dichtbij de gelijkmaker. In een scrimmage kon hij niet voldoende kracht achter de bal zetten en zo strandde zijn poging in een wirwar van benen.

Voor de zoveelste keer dit seizoen verliest Woudenberg een wedstrijd met het kleinst mogelijke verschil. Maar waar in eerdere wedstrijden het verschil ook daadwerkelijk klein was gaf deze 1-0 uitslag het werkelijke verschil niet weer. Volgende week staat de degradatiekraker tegen De Meern op het programma. Woudenberg moet winnen om te overleven. Bij verlies kan het seizoen als verloren worden beschouwd.