Nick de Greef aan de bal in zijn laatste wedstrijd voor  Woudenberg 1.
Nick de Greef aan de bal in zijn laatste wedstrijd voor Woudenberg 1. / foto: Jeroen Koudijs

Inspiratieloos Woudenberg verliest laatste competitieduel

Sport

Woudenberg Voor beide ploegen staat er zaterdag niets meer op het spel. Thuisploeg Woudenberg is lang en breed kampioen. Tegenstander Delta Sports weet al enkele weken dat het volgend jaar op een lager niveau zal acteren.

De supporters die de moeite hebben genomen om voor dit duel om des keizers baard in de tweede klasse naar Sportpark de Grift te komen, gaan er daarom goed voor zitten. Beide teams hebben immers niets te verliezen, de verwachting is dat de spelers een mooie open wedstrijd op de mat zullen leggen. De vermoedens blijken ongegrond.

Trainer Jeroen Peters stuurt een sterk team de wei in. Bas Golstein neemt plaats op het middenveld. Joey Kooij zakt een linie en speelt centraal achterin naast Rick Staal. Sander van Keulen begint vanmiddag op de bank.

Het spel van de thuisploeg is van meet af aan inspiratieloos. Het tempo ligt te laag om het de tegenstander uit Houten lastig te maken. De kansen voor Woudenberg zijn op de vingers van één hand te tellen. Topscorer Jarie van Egdom weet twee keer aan de aandacht van zijn tegenstander te ontsnappen, maar beide keren brengt de goalie van Delta Sports redding.

In de rust voert Woudenberg vier wissels door. De afscheid nemende Nick de Greef neemt de plek in de spits in. De wisselingen hebben niet het gewenste resultaat. Het lukt Woudenberg niet om het de tegenstander lastig te maken. Het spel blijft voorspelbaar. Behoudens enkele afstandschoten kunnen de geel-zwarten weinig gevaar stichten.

Het siert Delta Sports dat het de laatste wedstrijd van het seizoen blijft strijden voor een goed resultaat. Het houdt de linies kort en gaat de duels niet uit de weg. Hoewel Woudenberg meer balbezit heeft, is het verschil op de ranglijst op het veld nauwelijks zichtbaar. Een kwartier voor tijd draait een Delta Sports middenvelder handig weg van zijn tegenstanders, om vervolgens zijn spits in staat te stellen de enige treffer van vanmiddag te scoren. De Houtenaren pakken hiermee een verrassende overwinning en verlaten de tweede klasse met opgeheven hoofd.

De Woudenbergers treden volgend seizoen aan in de eerste klasse. Naast Nick de Greef, die in een lager elftal gaat voetballen, neemt ook Luca Teske afscheid. Hun plekken worden, geheel volgens Woudenbergse traditie, ingenomen door spelers uit eigen opleiding.

Opstelling Woudenberg : Daan Schennink, Alec Stalman (46. Gerwin van Essen), Rick Staal, Joey Kooij (46. Sander van Keulen), Marcel de Groot, Tim Banning, Daan Banning, Bas Golstein, (46. Luca Teske), Tom de Greef, Jarie van Egdom (46. Nick de Greef), Joost de Vries.

Degradant pakt overwinning op sportpark de Grift