Afbeelding
foto: exitum

Brouwer-medewerker Piet Zwanenburg met pensioen

Sport

WOUDENBERG Voor het eerst in de ruim twintigjarige geschiedenis van Brouwer in Woudenberg gaat een medewerker met pensioen. Het is Piet Zwanenburg die de afgelopen twee decennia in ontelbare Woudenbergse huizen gordijnen heeft opgemeten en opgehangen. 

Brouwer laat deze pensionering niet ongemerkt voorbijgaan. Integendeel, het is aanleiding voor een afscheidsparty op vrijdag 7 oktober. Van 13.00 tot 17.00 uur kan iedereen in de showroom aan de Dorpsstraat afscheid nemen van Piet. Voor iedere bezoeker is er een naast een hapje en drankje ook kans om een prachtige prijs te winnen. Bezoekers mogen een bal trekken in Piets Pensio Bingo. Wie de gouden bal met nummer 20 trekt, wint woondecoratie ter waarde van 1000 euro. Daarnaast zijn er nog 19 prijzen: waardebonnen voor Ribhouse Texas, What2wear bij Gea, Natuurlijk Bloemen en Banketbakkerij Ritmeester.

LetOp blikt terug met Piet Zwanenburg, de jongste in een Nijkerks boerengezin met zeven kinderen. Piet kiest op de LTS voor de opleiding meubelmaker en niet zonder reden. “Van metaal word je vies, de bouw is ruw en schilderen leek mij ook niets”, verklaart hij zijn keuze van toen. Na afronding van ‘de technische school’ gaat hij niet achter de houtbewerkingsmachines, maar stapt op de fiets naar Amersfoort. “In het gebied Langestraat-Kamp waren toen veertien interieurzaken.” Al bij de eerste, het chique Fortmann & Hehenkamp, wordt hij als stoffeerder aangenomen. Later stapt hij over naar andere bedrijven.

Stagiair

Bij één van die bedrijven krijgt hij op een dag een stagiair onder zijn hoede, ene Benno Brouwer uit Woudenberg. “Ik weet nog precies wat ik aan het einde van die eerste dag tegen mijn werkgever zei. Dit is een bijdehand ventje, die begint later een eigen zaak.” In deze periode krijgt Piet er bij zijn werkgever een collega bij, Gert Brouwer, de vader van Benno. “Met hem heb ik drie jaar samengewerkt, vooral bij particulieren.” Als Gert samen met Benno de winkel in Woudenberg opent, zegt hij tegen Piet: als het goed gaat kom je bij ons werken.

Dit gebeurt in 2002 en sindsdien heeft Piet bij vele klanten in Woudenberg en omgeving ramen opgemeten en gordijnen opgehangen. Dit laatste doet hij steevast met handschoenen aan. “Ik houd van netjes werken.” Wat hij het mooist vindt aan zijn werk? “Het contact met klanten, Gewoon gezellig en gemoedelijk met elkaar omgaan en eerlijk je afspraken nakomen. Als ik de deur uitloop bij tevreden klanten, is mijn dag geslaagd.”

Zwerfafval-brigade

En nu hij met pensioen gaat? Genoeg te doen! “Ik ben koster in de kerk, doe mantelzorg en zit bij de zwerfafval-brigade. Daarnaast teken en schilder ik graag.” Collega’s gaan Piet enorm missen, uit alle monden klinkt: “Piet is een geweldige collega, hij staat altijd voor iedereen klaar.”

Afbeelding
Afbeelding