Afbeelding
foto: Janny Goemaat

Optiek Corné 25 jaar in Woudenberg

Ondernemend

WOUDENBERG In 1999 opende Corné Hollemans zijn optiek aan de Voorstraat 23 in Woudenberg. Het was Corné al jaren zijn bedoeling om voor zijn 35ste jaar zelfstandig een eigen optiek bedrijf te openen. Daarvoor heeft hij 18 jaar in een optiekbedrijf in Wageningen gewerkt.

Vanuit zijn woonplaats Amerongen heeft hij een cirkel van 30 km doorsnede getrokken en kwam zo in Woudenberg uit en wel bij het optiekbedrijf van de heer Valkenburg aan de Voorstraat. 

Zijn eigen zaak kon hij starten, de naam Valkenburg bleef 5 jaar op het pand staan. In 2004 kwam zijn eigen naam op het pand. 

Corné heeft passie voor zijn vak, persoonlijke aandacht en de juiste kwaliteit zoeken voor elke klant. Het niveau op een hoog level willen houden.

In 2009 is het optiekbedrijf verhuisd naar de Schoutstaat 2, de voormalige slijterij van Andries Minnen. In de eerste jaren toen Corné begon werden de bestellingen en rekeningen op papier gezet en verstuurd, later deed de computer zijn intrede en bleef hij alle nieuwe ontwikkelingen op de voet volgen. De eisen van de klanten lagen nog niet zo hoog als nu. Vaak hadden ze alleen maar een leesbril en een bril voor beter in de verte te kunnen kijken. Tegenwoordig staat alles in het teken van multifocale en computer brillenglazen. Ondertussen had zoon Timo zijn middelbare school afgerond en hij had dezelfde passie als vader Corné. 

Timo heeft eerst een tijd stage gelopen in Wageningen bij dezelfde opticien waar Corné begonnen is (Bril29) en bij Corné Optiek. Nadat Timo de opleiding in Zwolle had afgerond werd Corné in 2019 ziek en is hij een tijdje uit de running geweest. Timo is toen fulltime naar Woudenberg gekomen om de optiek te bemannen. 

Nadat Corné zover hersteld was heeft Timo een baan buiten de optiek gehad en ook daar lag de lat hoog en wel bij Porsche. Gewoon een jongensdroom die uit kwam.

In 2023 zijn Corné en Timo om de tafel gaan zitten, Corné zou graag wat minder uren willen maken en Timo wilde graag de brillenbranche weer in als zelfstandige. Eigenlijk een win, win situatie. Samen kijken ze over de grenzen mee voor nieuwe monturen en de verdere ontwikkelingen van de hele sector. Zoals Corné zegt: “de nieuwe generatie is nu aan zet” en daar gaan ze voor. Inmiddels zetten ze zich in voor de winkeliersvereniging “D.E.S” en praten mee over het ontwikkelen van het centrum van het dorp en zijn hier enthousiast over. 

Zich inzetten voor een mooi winkeldorp ligt de heren na aan het hart. Er is veel veranderd zo door de jaren heen maar kwaliteit, service en de passie voor het vak blijft. Beide hebben dezelfde visie en willen de standaard hoog houden. De klanten kennen is in een dorp heel belangrijk, velen voelen zich gezien. 

Ze willen zoveel mogelijk zelf blijven doen, zo staat er nog een hand slijp automaat en het werken daarmee wil Corné graag overbrengen aan de jongere generatie. Zich blijven onderscheiden in deze sector is belangrijk. 

De vooruitgang in de automatisering is ontzettend snel gegaan, daar hebben ze de laatste tijd goed in geïnvesteerd. En de liefde voor het vak willen ze blijven behouden. 

Zaterdag 20 april wordt het 25-jarig jubileum gevierd tussen 16.00 en 20.00 uur. U bent van harte welkom. En vol vertrouwen wordt vooruit gekeken naar de volgende 25 jaar.