Afbeelding
foto: Ingeborg Vissers-Richel

Ingeborg Vissers-Richèl biedt als makelaar full-service

Ondernemend

WOUDENBERG Een nieuwe makelaar in Woudenberg, past dat nog? Wel als het zo’n enthousiaste makelaar is als Ingeborg Vissers-Richèl. Na twintig jaar ervaring als hypotheekadviseur en acht jaar ervaring in de makelaardij is Ingeborg, net afgestudeerd als Register Makelaar, voor zichzelf begonnen. Naast Leusden en Amersfoort wil ze ook de Woudenbergse markt gaan bedienen. “Ik moet het echt van mijn full-service hebben: vanaf het begin tot einde van het traject kan ik mijn klanten ondersteunen bij verkoop, aankoop en hypotheekadvies. Ze hebben maar één aanspreekpunt en dat ben ik.”

Ingeborg woont sinds vier jaar weer in Woudenberg, het dorp waar ze ook is opgegroeid. Ingeborg heeft inmiddels een ruime ervaring in de makelaardij als makelaar, en als hypotheekadviseur. Ingeborg: “Ik heb hypotheekadvies gegeven bij De Hypotheker en later bij een intermediair, daarnaast heb ik bij de ABN AMRO Hypothekengroep gewerkt. Dat was net na de crisis in 2008, waarbij we mensen hebben geholpen toen hun woning onder water stond. Daarna ben ik benaderd door Succes makelaars in Leusden of ik interesse had om daar hypotheekadviseur te worden. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, en ben daar meteen alle opleidingen gaan doen voor makelaardij, dat vond en vind ik nog steeds helemaal te gek.” 
Ingeborg is net de afgelopen week afgestudeerd als Register Makelaar, nadat ze een jaar geleden als ZZP-er voor zichzelf was begonnen. “Ik wilde niet te veel afhankelijk zijn van andere partijen en als ik ooit een NVM-kantoor wil starten moest ik wel het juiste diploma hebben. Dat heb ik dus nu. Maar ja, dan moet er natuurlijk weer een nieuwe uitdaging komen. Die uitdaging zie ik voor mijzelf als zelfstandig makelaar en hypotheekadviseur.”
Daarbij heeft Ingeborg er voor gekozen zich aan te sluiten als agent bij VanHuyse Makelaars, een grote landelijke NVM-speler. Ingeborg: “Een eigen NVM kantoor starten heeft best wat uitdagingen. VanHuyse Makelaars is actief in heel Nederland en werkt met agenten voor diverse regio’s. Ik zal mij voornamelijk richten op de regio Leusden, Amersfoort en Woudenberg. Woudenberg is een nieuwe markt voor mij. Omdat VanHuyse een landelijke NVM-makelaar is, ligt de lat hoog. Daar moet je de diploma’s voor hebben die ik nu dus heb. Als ik een woning in de verkoop krijg, komt deze via Van Huyse makelaars op Funda te staan.” Toch is dit landelijke makelaarskantoor voor Ingeborg slechts een middel om voor haar klanten juist een hele persoonlijke begeleiding aan te bieden bij zowel aankoop, verkoop en eventueel hypotheekadvies. Ingeborg: “Ik maak het verschil ten opzichte van een groot kantoor omdat ik als ondernemer alles voor klanten regel en daar ook zélf verantwoordelijk voor ben. Dat is wat anders als je te maken krijgt met een werknemer van een groter kantoor, waarbij vaak meerdere personen bezichtigingen doen.”
“Ik heb in de loop van de tijd in deze omgeving een goed netwerk opgebouwd waardoor deze klanten naar mij toe komen. Aan de ene kant kan ik aantonen dat ik ervaring heb en deskundig ben zodat de klant vertrouwen in mij heeft en aan de andere kant is het ook een stuk gunning. Ervaring kan ik aantonen omdat ik al twintig jaar werkzaam ben in de makelaardij en hypotheken, deskundigheid omdat ik bevoegd ben hypotheekadviezen te geven en inmiddels dus ook register makelaar ben. Dus ik weet waar ik het over heb. Lachend: Bescheidenheid bestaat niet meer, dat moet ik maar ver wegzetten...”
“Om een voorbeeld te geven: als aankoopmakelaar zit ik vanaf het begin met een klant aan tafel: wat wil je en wat kan je financieel? Ik heb in de loop van tijd wel wat mensenkennis opgedaan waardoor ik goed kan spiegelen. Als ze naar een woning willen kijken moet deze nog steeds kloppen bij hun eerste woonwensen. Is de locatie wel ideaal? Ik ben daar wel eerlijk in, je moet kritisch blijven. Word je wel blij van zo’n woning? Mensen waarderen dat.”
Ingeborg: “Iedereen kan zich makelaar noemen, onvoorstelbaar. Dit soort belangrijke beslissingen in het leven van mensen, waarbij het over veel geld gaat, moeten goed begeleid worden door een gediplomeerd makelaar. Er kunnen enorme juridische fouten gemaakt worden, dus het is belangrijk dat ik kan zeggen dat ik kennis van zaken heb op dat gebied. Ingeborg hoopt binnenkort de eerste VanHuyse Te Koop borden in Woudenberg te mogen plaatsen. Ingeborg is bereikbaar op telefoonnummer 033-2007576.