Afbeelding
foto: Monika Lozinska

Lezen, leren, luisteren

Ondernemend

WOUDENBERG In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Recent werd bekend dat een derde van de vijftienjarigen onvoldoende leesvaardigheid heeft. Voor een goede deelname aan de maatschappij, is het natuurlijk van belang dat je wel goed kunt lezen, schrijven en rekenen. Rotary heeft dan ook als één van haar aandachtsgebieden basisonderwijs en alfabetisering.

Binnen Rotary club Scherpenzeel-Woudenberg is ook aandacht voor dit onderwerp. Samen met de bibliotheken organiseren we al jaren de schrijversavond, met schrijvers als Connie Palmen, Ronald Giphart en op 18 maart dit jaar Tessa de Loo.

We hebben geregeld interessante sprekers waar we wat van leren, zoals een lezing over het Ottomaanse rijk en één over hoe het is om als uitvoerend musicus vanwege een blessure te besluiten een wereldreis te maken.

Wil je ook een bijdrage leveren op zo’n belangrijk onderwerp als laaggeletterdheid of eens een spreker meemaken in de club? Neem contact op met onze voorzitter via RotarySW@outlook.com