Afbeelding
Agnes Blok

Sprinkel, dé babywinkel van Woudenberg

Ondernemend

Woudenberg Op de Nieuwe Poort is Sprinkel onlangs geopend met een nieuwe eigenaresse, Esmée van Diermen.

Als ik bij Sprinkel naar binnen ga straalt de sfeer en gezelligheid me toe in deze zaak. Ik maak kennis met Esmée en zij vertelt me vol enthousiasme over haar passie voor baby’s en peuters. Esmée heeft altijd met kinderen gewerkt bij de kinderopvang, dit heeft ze ongeveer tien jaar gedaan als pedagogisch medewerker. Toen ze hoorde dat de baby Spa van Sprinkel beschikbaar was, hoefde ze niet lang na te denken om de stap te zetten naar een eigen bedrijf in haar eigen dorp Woudenberg.

Floaten

In de zaak staan twee baden waarin de baby’s en kinderen tot en met 2 jaar zich kunnen laten verwennen in de baby Spa. Bij een float sessie drijft je baby vrijwel gewichtloos in het warme water, in een baby drijfring waarin de baby vrij kan bewegen. Je zult zien dat de hydrotherapie je baby rust en geborgenheid geeft zoals in de baarmoeder. Hierdoor is deze sessie bijzonder geschikt voor premature baby’s, of baby’s met een verstoord slaapritme. De voordelen van een float sessie zijn de stimulatie en ontwikkeling van de hersenen, balans en coördinatie. 

Het heeft een positief effect op darmkrampjes en kalmeert onrustige baby’s. Ook voor de binding met de ouders is het positief om dit samen met je kindje te doen. Als ouders blijf je bij je baby, je kan dit bv als ouders samen doen, maar ook bv samen met een vriend(in), of als opa en oma met je kleinkind. De float sessie duurt dertig minuten en is geschikt voor baby’s tussen de 14 dagen en 12 maanden. Er zijn ook mogelijkheden voor een avondsessies waarbij je onder een sterrenhemel samen met je baby het floaten en de babymassage kunt doen. Je kan ook een een speel float sessie boeken voor baby’s vanaf 9 maanden, waarin ze in een andere band relaxed liggen en daarbij de mogelijkheid hebben om met balletjes te spelen in het water. De floatringen zijn helemaal veilig het kan een gewicht tot twintig kilo drijvende houden. Er wordt ook geen druk uitgeoefend op de nek aangezien de kin en het achterhoofd extra steun krijgen van het bandje. De meeste jonge baby’s voelen de ring niet zitten aangezien ze gewichtloos zijn in het water. De drijfringen en – banden voldoen aan veiligheidseisen.

Babymassage

Naast het floaten geeft Esmée ook cursussen babymassage. Als ouder geef je de massage zelf onder begeleiding van Esmée, dit werkt goed mee aan de hechting tussen ouder en kind. De liefdevolle aanraking tijdens de massage helpt de baby om zowel lichamelijk als psychisch te ontwikkelen. Het geeft ontspanning en verlichting bij veel voorkomende babykwaaltjes. Babymassage stimuleert de doorbloeding, spijsvertering en spierontwikkeling van je kindje.

Babyshop

Naast de babyspa en -massage, is Sprinkel ook een babywinkel met prachtige babykleding, Esmée verkoopt kleding van Jollein en Babystyling. Daarnaast verkoopt ze babytasjes en badjasjes en wasbare babyzwemluiers, wat natuurlijk een voordeel is voor het milieu. Ze verkoopt speelgoed bv mobiels, rammelaars, knuffels en tikiri badbeesten, die veilig en schoon zijn voor kinderen.

Ga eens langs bij Sprinkel en laat je baby verwennen, loop eens binnen voor een kraamcadeautje of koop een cadeaubon, zodat de ouders zelf hun keuze kunnen maken. In deze decembermaand is er een leuke actie; gebruik je de code: DECEMBER 15 dan ontvang je 15% korting bij het afspreken van een float sessie. Sprinkel bevindt zich aan de Nieuwe Poort 9 en is op woensdag en zaterdag geopend om te shoppen. Voor floaten en babymassage uitsluitend op afspraak, er zijn ook mogelijkheden voor avondafspraken. Voor meer informatie: www.sprinkelbabyspa.nl

Afbeelding