Afbeelding
foto: Niels Wolterink

Gesprek over markthek

Algemeen

WOUDENBERG De gemeente Woudenberg gaat op verzoek van de fractie van GemeenteBelangen Woudenberg zo snel mogelijk het gesprek aan met de standhouders op de zaterdagmarkt. Dat beloofde wethouder Daphne Boeve tijdens de raadscommissie.

Tijdens de raadsvergadering van maart 2024 vroeg Björn de Jong, gemeenteraadslid voor GemeenteBelangen Woudenberg, naar de plaatsing van een hek bij de markt. Dat hek moet het autoverkeer en de fietsers uit de Dorpsstraat tegenhouden en zo voor veiligheid op de zaterdagmarkt zorgen. Het was De Jong opgevallen dat het hek onvoldoende effect had en fietsers en automobilisten af en toe gewoon rechtdoor rijden. 

Wethouder Daphne Boeve verklaarde toen dat er duidelijke afspraken met de standhouders waren gemaakt. De toezichthouder zou het hek plaatsen. Daar kon volgens haar geen misverstand over bestaan. In de LetOp Woudenberg stond vorige week een interview met de woordvoerder van de standhouders. Hij legde uit dat er helemaal geen goede afspraken waren en dat er al drie jaar gedoe rond de plaatsing van het hek is. Zo zou de toezichthouder elke zaterdag het hek plaatsen. Maar de toezichthouder is lang niet altijd op zaterdag aanwezig. Dan wordt er naar de standhouders gekeken om de veiligheid te bewaken.

De standhouders zijn echter van mening dat de zorg voor verkeersveiligheid een taak voor de gemeente is. Zij vinden dat deze zorg niet hun pad ligt.

Zie verder op pagina 3

Björn de Jong wilde urgente vragen over dit onderwerp stellen. Het gemeenteraadslid wilde graag dat de gemeente zo snel mogelijk met de standhouders in gesprek gaat. Zo zou er meer duidelijkheid over het probleem komen en de veiligheid van de bezoekers van de markt vooruit gaan.

‘Het is duidelijk dat de situatie volkomen onduidelijk is. We willen daar over het gesprek aangaan met de standhouders,’ antwoordde de wethouder.

Boeve vertelde ook dat er een plan is om de verkeersveiligheid in het hele dorp te onderzoeken. Dat onderzoek zou binnen afzienbare tijd van start moeten gaan. Met de uitkomsten wil Boeve gerichte maatregelen nemen om de veiligheid in het dorp verbeteren.