Afbeelding
Pieter de Kruif

Speranza en Jubilate Deo zingen in de Dorpskerk

Algemeen

Woudenberg Vrijdagavond 22 maart zongen Speranza en het Seniorenkoor van Jubilate Deo Passie- en Paasliederen in de Dorpskerk.

Na het welkom van de heer J.N. van der Wind met het gedicht: ‘’Vanuit de hemel loopt een weg’’ en een gebed zongen de aanwezigen samen met de koren het lied ‘’Leer mij o Heer, Uw lijden recht betrachten’’, hiermee werden de liederen over het lijden gestart. Aansluitend zongen het Seniorenkoor o.l.v. Roelof van Middendorp en Speranza o.l.v. Ria van den 

Noort liederen over dit thema. Speranza is een Jongerenkoor uit Barneveld met ongeveer 40 leden.

Er klonk een prachtig lied door de kerk begeleidt door Steven Luitjes op het orgel en Henk-Jan Lubbers op de trompet. Gevolgd door een muzikaal intermezzo met piano bespeeld door Laurence Fierens en Anniek van Dam op de panfluit. 

Na de ingetogen lijdensliederen klonken in het tweede deel van het concert de liederen over de opstanding; ‘’Heb je het blijde nieuws al gehoord?  en De 

Heer is opgestaan’’. In de sluiting dankte de heer J.N. van der Wind de aanwezigen en de medewerkenden en gaf aan te hebben genoten en dat er betrokken werd gezongen, en noemde daarin ook de gaven in muziek en zang. 
Dank ook aan de adverteerders in de uitgereikte liturgie, die het concert mede mogelijk hebben gemaakt. Na het dankgebed werd er geëindigd met het lied ‘’Daar juicht een toon’’, begeleidt door alle musici en gezongen door koren en aanwezigen, waarmee het concert op een mooie manier werd afgesloten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding