Oplaadplekken openbaar

WOUDENBERG De plekken voor opladen van elektrische auto’s worden openbaar. Dat zegt wethouder Daphne de Kruif op schriftelijke vragen van Johny Stalman, fractievoorzitter van de VVD. 

De gemeente start een pilot met Kabelgoottegels, zodat meer mensen hun auto kunnen opladen. Stalman wilde weten of de parkeerplaatsen gereserveerd zouden worden voor woningeigenaren met een verkeersbord. Daphne de Kruif antwoordde: ‘De betreffende openbare parkeerplaatsen worden niet gereserveerd voor de woningeigenaren. De parkeerplaats blijft openbaar en door iedereen te gebruiken. De deelnemer van de pilot zal hier ook van op de hoogte zijn.’ Ook wilde Stalman weten of het toegestaan is om een niet elektrische auto te parkeren op een oplaadplek voor elektrische auto’s. De Kruif laat weten: ‘Het is juridisch niet toegestaan om een niet elektrische auto te parkeren op een parkeerplaats aangewezen voor het opladen van elektrische voertuigen met een officieel verkeersbesluitplichtig bord.’ ‘Dit is in Woudenberg enkel het geval bij de openbare laadpalen. Dit zal niet gedaan worden bij de openbare parkeerplekken waarvoor men kabelgoottegels kan aanvragen,’ aldus De Kruif. Het college van burgemeester en wethouders zet in op meer duurzaamheid in Woudenberg. In dat streven past de plaatsing van extra laadpalen, zodat meer mensen elektrisch kunnen rijden doordat ze makkelijker kunnen opladen.  


Vacatures Bestuur Haantjesdag

WOUDENBERG Wegens medische redenen hebben diverse leden van het bestuur van Haantjesdag aangegeven niet langer deel te willen/kunnen uitmaken van Stichting Haantjesdag. Daarom zoeken we dringend kandidaten die willen helpen met het organiseren van Haantjesdag en de kermis.

We zoeken een penningmeester, een secretaris en een hoofd hofhouding. De penningmeester regelt onze financieren. Hij/zij bezoekt samen met een collega bestuurslid eens per jaar de sponsoren en maakt de facturen voor de toezeggingen. Daarnaast verzorgt hij de betalingen van de facturen. De piek in de werkzaamheden ligt rond Haantjesdag. De secretaris maakt de actielijst van de vergaderingen en verstuurt de uitnodigingen voor de kroning en Haantjesdag en beantwoord inkomende correspondentie. Ook hier ligt de piek rond Haantjesdag.

Ben je geïnteresseerd? Aanmelden kan via cruijningen@hotmail.com