Afbeelding
Foto: Agnes Blok

Mooie Lentefair op de boerderij

Woudenberg Zaterdag 27 mei werd de Lentefair gehouden op de Slappedel. De opbrengst van deze Lentemarkt is voor het Dagcentrum Kom & Zie in Moldavië.

Het was zaterdag een prachtige dag en door dat mooie weer kwamen de bezoekers al vroeg naar de Lentefair. Op de sfeervolle markt verkocht men diverse artikelen voor het goede doel. Voor de kinderen was er een kleurwedstrijd, maar ook een spelletjes circuit, een springkussen en een heuse stormbaan. Al deze activiteiten konden zij doen op een strippenkaart, en als je de gehele kaart had gedaan kon je zo weer een nieuwe kopen. 

Ook voor de dagelijkse boodschappen kon je terecht op de Lentefair, zo was er een broodkraam, een fruitkraam met heerlijke aardbeien, er was kaas te koop en ook voor stroopwafels kon je op de markt terecht. Oliebollen, poffertjes en een frietje, voor ieder wat wils. Aan het einde van de morgen gingen de koeien voor het eerst dit seizoen de wei in, dit werd door een groot aantal bezoekers bekeken. Mooi om op zo’n dag een stukje van het leven op de boerderij te kunnen meemaken. Omdat de markt in het teken stond van de boerderij was er een bingo met een koeienvlaai, de vlaai van de koe bepaalde wie de prijs van de bingo wint.

Taarten en een soepwedstrijd

Er stond een prachtig taartenbuffet met allerlei soorten zelfgemaakte taarten van Oma's appeltaart tot een bokkenpootjestaart, maar ook een bijzonder lekkere dadeltaart en andere vruchtentaarten. De taarten werden per stukje of in z'n geheel verkocht. Op het gezellige terras werden heel wat kopjes koffie en thee met zo'n heerlijk stukje taart geserveerd. Mensen konden zich van te voren inschrijven voor een soepwedstrijd, wie de lekkerste soep gemaakt had ontving een ijstaart. Er werden veel verschillende soorten soep gemaakt, en allemaal verkocht voor het goede doel.

Prachtige spullen kregen een tweede kans

Een prachtige marktplaatskraam met mooie spullen, en verschillende bedrijven verkochten hun eigen spullen zoals b.v. het kledinghuisje, een tupperwarekraam en schoonmaakartikelen maar er was ook een plantenkraam, dus al met al een markt waar iedereen kan slagen. Er werden lootjes verkocht waarmee de mooiste prijzen te verdienen waren, allemaal gesponsord door Woudenbergse bedrijven, de commissie is blij met zoveel steun vanuit de Woudenbergse Middenstand. De organisatie kijkt dankbaar terug op een zonovergoten Lentefair. Deze dag heeft het voorlopige bedrag van € 6000 opgebracht voor het Kom & Zie dagopvangcentrum in Moldavië. Door de QR code en nog overige kosten is het eind bedrag nog niet precies bekend. Dankt aan alle vrijwilligers voor jullie bijdrage.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding