Afbeelding

Gezellige verkoopmiddag rondom Groenewoude

Algemeen

Woudenberg Woensdagmiddag 24 mei opende wethouder Van de Graaf de verkoopmiddag bij Groenewoude. Deze verkoopmiddag werd georganiseerd om een duofiets of rolstoelfiets te kunnen kopen voor de bewoners van Groenewoude.

Op het terrein rond verzorgingshuis Groenewoude was het een gezellige drukte op woensdagmiddag 24 mei. Veel ouderen waren voor deze gelegenheid naar buiten gekomen om de opening van de verkoopmiddag mee te beleven. De ouderen kregen allemaal een plankje met nummers erop, want wethouder Van de Graaf ging aan het Rad van Avontuur draaien, en dan kan je zomaar in de prijzen vallen. De ene na de andere prijs ging eruit, van een potje jam, een blikje stroopwafels tot een kappersbon. De blijde gezichten van de ouderen gaven de medewerkers energie om van start te gaan en er iets moois van te maken.

Na de opening begon de verkoping. Aan de voorzijde en in de binnentuin stonden de kramen opgesteld. Er was een boekenkraam om heerlijk in te snuffelen, een kraam met 2e hands spullen, een fruitkraam en een poffertjeskraam waar een lange rij voor stond, want jong en oud had wel zin in een portie poffertjes. De stroopwafelbakker was aanwezig, maar er waren ook zelfgebakken cake en boterkoeken te koop. Ook voor planten kon je op deze verkoping goed slagen. De bewoners hadden zelf ook bloemstukjes gemaakt. Er was ook een wensboom voor de bewoners, zij konden een wens op (laten) schrijven, van iets wat ze nog eens graag zouden willen doen.

Aan de kinderen was ook gedacht, zij hadden op school een kleurplaat gekregen die ze op deze verkoopmiddag in konden leveren. Er was een speelgoedkraam en een grabbelton. De kinderen konden ook een rondje op de pony rijden. Aan het begin van de avond kwam het leerlingenorkest van Fidelio een vrolijke noot brengen. 

De mensen die ik sprak waren allemaal erg enthousiast over de verkoping. Ze vonden het zo gezellig dat er veel mensen naar de markt kwamen. Het terras voor de Serre zat helemaal vol met mensen die kwamen genieten van een kopje koffie of thee met wat lekkers, en alles voor het goede doel. De opbrengst is voor de aanschaf van een duo- of rolstoelfiets voor de bewoners die anders niet veel verder komen dan Groenewoude en een kleine cirkel er omheen. Met de opbrengst van deze markt is dit doel weer een stukje dichterbij gekomen.

De organisatoren van deze verkoopmiddag lieten ons weten: ‘’Uiteraard zijn nog niet alle exacte opbrengsten bekend, maar we hebben een prachtige tussenstand van € 5.500,- Hier zijn we uiteraard ontzettend blij mee! Heel veel dank aan alle medewerkenden en sponsoren die dit mede mogelijk gemaakt hebben!’’ Mochten er lezers zijn die alsnog een donatie willen doen, dan kan dat natuurlijk: IBAN NL23RABO0372451802 t.n.v. St. Vrienden v. Prot. Chr. Bej. Centrum. De Stichting Vrienden van Groenewoude heeft een ANBI-status waardoor een gift ook aftrekbaar is van de belasting.

Verkoopmiddag Groenewoude
Verkoopmiddag Groenewoude
Afbeelding