'Communistisch'

WOUDENBERG  Het debat over laadpalen inspireerde Henry van Veldhuizen, gemeenteraadslid van de SGP, bijzonder. 'In de toekomst kopen we geen bezit maar mobiliteit, voorspelde hij. Als mensen in de circulaire een auto nodig hebben, nemen ze die het meest opgeladen is.'

'De rest van mijn fractie vindt dit wel een communistisch standpunt,' voegde hij eraan toe. Dat leverde veel hilariteit op in de commissievergadering.

'Ik ben het helemaal met u eens,' verklaarde wethouder Daphne de Kruif.


Onderzoek

WOUDENBERG Jan Bessembinders, gemeenteraadslid van het CDA, stelde schriftelijke vragen over het laadpalenbeleid. Hij wilde weten of andere gemeenten al onderzoek naar dit onderwerp hadden gedaan. Hij kreeg als antwoord dat anderen dat nog niet voor de Woudenbergse situatie hadden gedaan. 

'Dat snap ik,' verklaarde Bessembinders. 'Het zou heel bijzonder zijn als Eemnes onderzoek gedaan zou hebben naar de Woudenbergse situatie. Ik wilde weten of er data zijn die we naar Woudenberg kunnen vertalen.' 

Wethouder Daphne de Kruif antwoordde dat hij gelijk had, maar dat de regio wel zo'n onderzoek had kunnen instellen. 


Vlieghoogte 

WOUDENBERG Het debat over laadpalenbeleid inspireerde de raadsleden tot innovatief taalgebruik. Jan Bessembinders, raadslid van het CDA, introduceerde de term laadpaalklevers. Verder wilde hij dat de gemeente Woudenberg snel op vlieghoogte zou komen. 

Gerald van der Linden, raadslid voor de ChristenUnie, wilde dat Woudenberg voor de troepen uit zou lopen. 

Wethouder Daphne de Kruif raakte enthousiast over het onderwerp en gebruikte een mengvorm van de Nederlandse en Engelse taal. 'We hebben dat echt wel top of our minds' .