Afbeelding

Swingend concert Fidelio

Algemeen

WOUDENBERG De Camp leek in niets meer op een sporthal toen de bezoekers afgelopen zaterdag binnenkwamen voor het jaarlijkse voorjaarsconcert van harmoniegezelfschap Fidelio. 

Sfeervolle verlichting, mooie versiering en een podium vol enthousiaste muzikanten en zangers waren het decor voor ‘Golden Oldies’: muziek uit de gouden oude tijd. Na een spectaculaire opening met het nummer Take on Me volgde er een afwisselend programma. Het harmonie-orkest stond onder leiding van dirigent Frank Bollenbakker, en bracht nummers als Mac Arthur park en Live and Let Die ten gehore. 

De slagwerkgroep zorgde voor verrassende optredens onder leiding van Kelvin Huiberts. Om het feest compleet te maken, waren ook De Poortzangers aanwezig onder leiding van Cor Pronk. Zij zongen bekende Nederlandstalige liederen, vaak met de muzikale begeleiding door het orkest. Vooral bij bekende nummers als Tulpen uit Amsterdam en Kom van het Dak af was het enthousiasme van het publiek goed te merken in de zaal. Er klonk dan ook een luide ‘aaaaah’ toen het laatste nummer was afgelopen. Dat konden de muzikanten uiteraard niet onopgemerkt laten, en de avond werd besloten met een toegift waarbij het orkest, de slagwerkgroep en de Poortzangers gezamenlijk afscheid namen van het publiek. 

Afbeelding
Afbeelding