Vreugde bij Woudenberg na de 0-3.

Woudenberg dodelijk effectief

Sport

VOETBAL In een dubbele ontmoeting tussen Valleivogels en Woudenberg gingen de Geel-Zwarten met 6 punten terug naar huis.

Om 12 uur startten de 2e teams van beide verenigen tegen elkaar. Een plek als “Best of the Rest” in de reserve hoofdklasse stond op het spel. Beide teams hebben op het hoogste niveau der tweede elftallen uitstekend gepresteerd. Voor Woudenberg is het de eerste maal dat zij zich in deze klasse weten te handhaven. Een uitstekende prestatie voor een team met gemiddelde leeftijd van ca. 23 jaar. Woudenberg was de gehele wedstrijd de bovenliggende ploeg en met 2 doelpunten, verdeeld over beide helften, werd een 2-0 overwinning behaald en de nare smaak van het verlies eerder dit seizoen weggespoeld.

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor het tweede team op het programma. Bij winst op Argon bestaat de kans dat het team nog een periodetitel kan behalen. Een ultieme beloning voor een prachtig seizoen. Na de winst van het tweede was het de beurt aan de hoofdmachten van beide verenigingen. Valleivogels behaalde de afgelopen 7 wedstrijden een overwinning wat resulteerde in de winst van de 3 periode. Woudenberg heeft een paar bizarre weken achter de rug en wil het seizoen met een goed gevoel afsluiten.

Met dodelijke efficiëntie begon Woudenberg aan de wedstrijd. Na slechts 5 minuten stond de 0-1 al op het scorebord. Daan Banning dolde op de rechtervleugel zijn directe tegenstander en stelde met een bekeken voorzet Bas Golstein in staat de 0-1 aan te tekenen. Met zijn eerste treffer bevestigde Bas zijn meerwaarde voor het Woudenbergse team. Niet altijd was er een basisplaats beschikbaar maar op de momenten dat het werd gevraagd stond Bas zijn mannetje. Na ruim een half uur was het wederom Daan Banning die op rechts doorbrak. Ditmaal stond zijn broer Tim aan het eind van de aanval en wist de Scherpenzeelse keeper voor de tweede maal te passeren.

In de tweede helft deed Valleivogels er alles aan om de stand een dragelijker aanzien te geven. Waar Woudenberg in de eerste helft de kansen benutte lukte het Valleivogels niet om doeltreffend te worden. De doelpogingen van de Rood-Witten waren of niet zuiver of Daan Schennink bleek wederom een onpasseerbare doelman te zijn.

Aan het eind van de wedstrijd was het Woudenberg dat de wedstrijd definitief na zich toe trok. De voor, aanvoerder en kersverse vader, Tom de Greef ingevallen Mark Radstaake was attent toen de verdediger van Valleivogels treuzelde bij het wegwerken van de bal. Met een geplaatste schuiver zette hij de eindstand van 0 - 3 op het bord.

Een hoog uitgevallen uitslag gezien het spelbeeld van deze middag. Woudenberg was vaak te slordig in de passing. Ondanks een optisch overwicht wist Valleivogels niet te profiteren en kreeg de deksel op de neus van een dodelijk effectief Woudenberg.