Afbeelding
foto: EV Kabelgoottegels

Proef kabelgoottegels

Algemeen

WOUDENBERG De gemeente wil een pilot opstarten waarbij bewoners op de openbare weg hun elektrische auto’s kunnen opladen met kabelgoottegels. 

De vraag is of het aanleggen van kabelgoottegels op openbaar terrein een veilig en effectief alternatief kan zijn naast het plaatsen van openbare laadpalen voor bewoners die geen eigen inrit hebben waar ze kunnen opladen. Zij zijn op zoek naar een oplossing die niet alleen veilig, maar ook betaalbaar is. Door de pilot kunnen 10 bewoners tegen gereduceerd tarief kabelgoottegels aanschaffen en hun elektrische voertuigen op een openbare parkeerplaats opladen met hun eigen stroom zonder dat er kabels over de openbare stoep liggen. Als de pilot succesvol is en de kabelgoottegels een veilig en betaalbaar alternatief blijken te zijn voor bewoners zonder eigen inrit, kan dit leiden tot een bredere toepassing van deze technologie.

Er is al interesse van bewoners voor kabelgoottegels. Bewoners zoeken naar een veilig en betaalbaar alternatief voor het opladen van elektrische voertuigen op openbare parkeerplaatsen. Het is belangrijk om dit vanuit de gemeente te coördineren om illegale plaatsing van kabelgoottegels door bewoners te voorkomen. De pilot kost 2.500 euro.