Afbeelding
foto: Pixabay

Aanvraag tweede jeu de boulebaan

Algemeen

WOUDENBERG Senioren Welzijn Organisatie Woudenberg (SWO) heeft bij de gemeente een aanvraag ingediend voor de aanleg van een tweede jeu de boulesbaan in het park van Residence De Schans.

Daar heeft de gemeente in 2009 een eerste jeu de boules baan aangelegd. Omdat de gemeente de eigenaar van de grond is, heeft SWO de gemeente gevraagd een tweede jeu de boulesbaan aan te leggen. 

De reden van de aanvraag was dat de wachttijd voor de jeu de boulers op dit moment relatief lang is. Door de aanleg van een tweede baan zouden er twee groepen tegelijkertijd kunnen spelen. De afgelopen jaren was er vanuit realisatie en beheer openbare ruimte geen bezwaar tegen de uitbreiding. Echter waren de budgetten van de gemeente niet toereikend om de uitbreiding te bekostigen. Zodoende heeft de uitbreiding tot op heden niet plaatsgevonden.

Maar de vraag voor de uitbreiding van de jeu de boules baan is nog steeds actueel. Begin 2023 zijn de gesprekken hierover geïntensiveerd en is ook een nieuw voorstel voor financiering ontstaan.

Zowel SWO als de betrokkenen vanuit het sportakkoord hebben aangegeven dat zij ieder € 2.000 willen bijdragen aan de aanleg van de tweede baan. Voor het resterende bedrag van € 2.360 wordt een gemeentelijke bijdrage gevraagd.

Door de aanleg van een tweede jeu de boules baan worden de wachttijden korter wat er voor zorgt dat het voor met name ouderen aantrekkelijker wordt om jeu de boules te spelen. Naast dat ouderen hierdoor gestimuleerd worden om te bewegen, heeft het tevens een sociale functie waardoor de tweede baan ook op die manier bijdraagt aan een vitale samenleving.
Vanuit SWO wordt wekelijks op dinsdag- en dondermorgen en donderdagmiddag, als het weer het toelaat, jeu de boules gespeeld in het Schanspark. De deelnemers harken voor en na gebruik de baan weer aan.