Jarie van Egdom schiet Woudenberg vanaf elf meter naar de 4-3
Jarie van Egdom schiet Woudenberg vanaf elf meter naar de 4-3 Jeroen Koudijs

“Winnen was niet het belangrijkste vandaag”

Sport

Woudenberg Na een emotionele week stond er voor Woudenberg een thuiswedstrijd tegen VRC op het programma. ‘We hebben zo goed mogelijk geprobeerd, de knop om te zetten. Het enige wat Robbie had gewild is dat we zouden strijden’.

Assistent trainer Rob Gijsbertsen overleed op vrijdag 5 mei, nog geen week na het door Woudenberg behaalde kampioenschap in de tweede klasse. 

Jarie van Egdom: ‘We zijn die vrijdag gelijk met de aanwezige spelers van de selectie bij elkaar gekomen. Dinsdag hebben we getraind. Zonder Robbie, dat was apart. Donderdag was er condoleren, vrijdag de begrafenis. Ja, het was een heftige week’.

Trainer Jeroen Peters gaf de spelers voor de wedstrijd mee elkaar er samen doorheen te trekken, strijd te leveren en proberen een stapje extra te zetten. Van Egdom: ‘Uiteindelijk werd het een gelijk spel. Iedereen zag wel in dat winnen niet het belangrijkste was vandaag’.

De thuisploeg trad aan zonder aanvoerder Tom de Greef, die een kwartier voor de wedstrijd vader was geworden. Achterin nam Gerwin van Essen de plek in van Sander van Keulen. 

Woudenberg en VRC speelden geen goede wedstrijd. Er gebeurde wel veel. Woudenberg probeerde te voetballen, VRC hanteerde de lange bal en creëerde vanaf de zijkant aardig wat kansen. Tot vier maal toe kwamen de geel-zwarten op voorsprong, maar telkens kwamen de bezoekers uit Veenendaal langszij. Er werden drie strafschoppen benut. Paal en lat stonden meer doelpunten in de weg. De 4-4 was een terechte uitslag.

Met drie doelpunten, waarvan één uit een strafschop, leverde Jarie van Egdom een belangrijk aandeel in de wedstrijd. ‘Ik ben blij met de goals die ik heb gemaakt. Van onze vaste penaltynemer Joey Kooy mag ik nu de strafschoppen nemen, om zo mijn doelpuntentotaal nog verder op te vijzelen. De eerste goal viel al snel. Vanuit een ingooi kreeg ik de bal voor mijn voeten, die kon ik zo intikken. De 3-2, vlak na rust, was een gelukje. Verder was het jammer dat een vrije trap op de paal belandde’.

De 21-jarige goaltjesdief speelt vanaf zijn vijfde bij Woudenberg en staat vanaf de C-tjes in de spits. ‘De trainer zette mij toen van de backpositie naar de aanval. In de A1 begon ik met scoren’. De eerste jaren in de senioren liep het wat minder. ‘We maakten minder doelpunten doordat we in de eerste klasse speelden en we speelden natuurlijk minder wedstrijden door corona. Daarnaast rouleerde de trainer toen ook wat vaker met de spitsen’. Inmiddels weet van Egdom het net weer te vinden. Dit seizoen heeft hij 30 doelpunten achter zijn naam.

Er staan nog twee competitiewedstrijden op het programma voor Woudenberg. ‘Zaterdag spelen we tegen Valleivogels. Die derby willen we natuurlijk winnen. Verder is het goed dat zo veel mogelijk spelers die een bijdrage hebben geleverd aan het kampioenschap nog wedstrijdminuten maken’.

Volgend jaar gaat Woudenberg de eerste klasse in. Door de versterkte degradatieregeling dit jaar zal dat een zware competitie worden. ‘Ook volgend jaar degraderen er weer vier teams rechtstreeks uit de eerste klasse. Ons doel zal worden om ons te handhaven. En dan kijken we wel verder. Ik denk dat we een stapje verder zijn dan toen we twee jaar geleden in de eerste klasse speelden. 

Zelf wil ik proberen zoveel mogelijk te spelen en belangrijk te zijn voor het team. Ik heb het erg naar mijn zin. Ik zie voetbal als een uitlaatklep en als leuke hobby. Zolang ik het naar mij zin heb en op dit niveau kan spelen, dan is dat hartstikke mooi’.

Opstelling Woudenberg : Daan Schennink, Alec Stalman, Gerwin van Essen, Rick Staal, Marcel de Groot, Tim Banning (80. Niels van Veenendaal), Daan Banning (86. Sander van Keulen), Joey Kooij (72. Mark Radstaake), Bas Golstein (46. Nick de Greef), Joost de Vries (46. Luca Teske), Jarie van Egdom.

3’ 1-0 Jarie van Egdom 20’ 1-1 VRC 2-1 22’ 2-1 Tim Banning 33’ 2-2 VRC 46’ 3-2 Jarie van Egdom 76’ 3-3 VRC 85’ 4-3 Jarie van Egdom 88’ 4-4 VRC