Afbeelding

Woudenberg wint en is weer stap dichterbij kampioenschap

Sport

Concurrentie laat wederom punten liggen

Korfbal Zaterdag kwam Zwart Wit naar Woudenberg in de hoop te kunnen zorgen voor een stunt.

Alvorens de wedstrijd om 15.30 uur te laten starten werd er eerst een minuut stilgestaan bij het overlijden van Erelid Riet Grotendorst. 

Vele jaren is zij als secretaris actief geweest binnen de vereniging. 

Daarnaast is ze een zeer trouwe supporter geweest en gebleven tot het einde van haar leven. Ze mocht de respectabele leeftijd van 92 jaar bereiken.

Als dan de wedstrijd begint, is het al snel duidelijk dat deze tegenstander geen potten gaat breken tegen Woudenberg. Daarvoor is het klassenverschil, tussen de koploper en de nummer laatst, domweg te groot. De eerste tien minuten worden gedomineerd door fouten aan beide kanten. Het publiek geniet dan vooral van het prachtige weer van deze zaterdag. 

Gelukkig komt Woudenberg steeds beter in de wedstrijd en lukt het om het verschil in kwaliteit duidelijk te maken op het scorebord. Als de eerste helft erop zit, is de bal 17 maal door de korf gegaan. Waarvan 13 keer aan Woudenbergse zijde.

Het spelen van de tweede helft is echt een formaliteit. Bij de Zwart Witten bestaat geen enkel geloof meer nog iets te kunnen bereiken. 

Zaak voor de spelers van Woudenberg om te trachten het publiek te trakteren. Maar die opdracht slaagde maar gedeeltelijk. 

Verdedigend zat het absoluut goed; Zwart Wit weet ook de in tweede helft maar vier doelpunten te maken. Aanvallend was het zeker niet perfect te noemen. Toch haalt Woudenberg ook deze zaterdag weer een goede voldoende en blijft de teller qua doelpunten op 22 steken.

Voorafgaand aan deze wedstrijd had Woudenberg slechts een punt voorsprong op de nummer twee Oranje Zwart; zij mochten aantreden tegen Elburg. En de goede resultaten van Elburg in de weken ervoor, wisten ze door te zetten met een overwinning. Hierdoor heeft Woudenberg, met nog vier wedstrijden te gaan, nu drie punten voorsprong.

Komende zaterdag mag Woudenberg aantreden tegen Rood-Wit. 

Een ploeg die ogenschijnlijk niet meer mee doet in de strijd om het kampioenschap, maar toch knap derde staat op de ranglijst.

Woudenberg heeft nog vier finales te spelen

Afbeelding